– Håper å signere i løpet av de neste timene

Liverpool og Luis Diaz skal ha en muntlig avtale, og snart kan det bli formalisert.

Pipe Sierra er den colombianske journalisten som har vært først ute med nyheter rundt Luis Diaz. Han melder nå at 25-åringen har kommet til en muntlig avtale om å bli Liverpool-spiller. 

De røde vil ha klar en langtidskontrakt for ham, som han håper å signere i løpet av de neste timene.

Ifølge Sierra, som retwitres og følges av blant andre Paul Joyce i The Times, skriver at overgangssummen er på 45 millioner euro, pluss 15 millioner i bonuser. Hans tidligere klubb Junior fra Barranquilla i spillerens hjemland, mottar 9 millioner euro.

Kan spille i Champions League

De røde møtte Diaz to ganger i Champions League denne høsten, så det er verdt å nevne igjen at regelen om at en spiller ikke kan spille for to ulike klubber i samme europeisk turnering er fjernet.

Det var en regel som ble fjernet før 2018/19-sesongen. Liverpool vil kunne bruke Diaz i åttendedelsfinalene mot Inter, dersom det går slik som vi nå håper, og at avtalen går i orden.

25-åringen befinner seg i hjemlandet Colombia, og forbereder seg til en svært viktig VM-kvalifiseringskamp mot Peru i kveld. Den kampen skal spilles på Estadio Metropolitano Roberto Meléndez, og har avspark kl. 22.00. Kampen er satt opp på Viaplay i Norge.

Diaz vil bli klubbens fjerde dyreste kjøp i historien – bak Virgil van Dijk (£75M), Alisson Becker (£66,7M) og Naby Keita (£52,75M).