Liverpool er i ferd med å stikke av med Luis Diaz foran nesa på Tottenham

Det kan likevel komme et veldig spennende januarkjøp – og en avtale skal være nær!

Det er kanskje ingen vi liker bedre å få nyheter av enn Paul Joyce. Han er en av de med aller best innsikt i klubben, og nå kommer det også overgangsnyheter fra The Times-journalisten.

Han skriver at Liverpool er i ferd med å stikke av med Luis Diaz foran nesa på Tottenham!

Liverpool har i lang tid blitt linket til Luis Diaz, men det har vært lite som har tydet på at de røde kommer til å gjøre noe konkret med interessen i januar. Spilleren har en utkjøpsklausul på 66 millioner pund som media lenge har visst og meldt om.

Helt siden 15. juni 2020 har Jürgen Klopp og Michael Edwards visst at de må planlegge for Afrikamesterskapet i januar og februar, og måtte klare seg uten Sadio Mané og Mohamed Salah, uten at de har kjøpt en ny angriper av den gang. James Pearce har tidligere kommentert interessen, og 6. januar skrev han at det er en mann Liverpool har på ønskelista, men at det ikke er et alternativ som vurderes i januarvinduet.

Det er likevel noen faktorer som gjør at dette er interessant. Tirsdag kveld kom Tottenham med et bud til Porto, som skal ha vært på 37,6 millioner pund ifølge the Guardian. Det kan ha satt fart på ting i LFC.

Rapporter fra Colombia og Merseyside

I natt meldte den colombianske journalisten Pipe Sierra at Tottenham hadde kommet med et nytt bud på 25-åringen.

Sierra har i flere dager skrevet at spilleren selv ønsker seg til Liverpool. I natt meldte han også at Liverpool hadde kommet med et tilbud.

I morgentimene kom nyhetene også fra journalistene på Merseyside. Joyce, og Paul Gorst i Liverpool Echo skriver at det er en overgangssum som i utgangspunktet er på 37 millioner pund.

Neil Jones i Goal.com skriver at summen er på 45 millioner euro, med 15 millioner euro i mulige bonuser. De røde var i utgangspunktet interessert i en avtale til sommeren, men måtte handle nå på grunn av Tottenhams interesse.

En annen journalist vi pleier å lytte til når det kommer til overganger er David Ornstein. Den tidligere BBC-journalisten, som nå er The Athletics orakel når det kommer til transfers, skriver at spilleren selv ønsket seg til Liverpool da det sto mellom de røde og Spurs, og at det ble avgjørende. Han oppgir samme sum som Jones i Goal – en totalpakke på 60 millioner euro – 49,9 millioner pund. Et godt stykke under utkjøpsklausulen på 66 millioner pund.

Målfarlig kantspiler

Diaz ble sammen med Lionel Messi toppscorer i Copa America i fjor sommer med fire mål. Han har sju mål på 31 kamper for det colombianske landslaget.

Liverpool har møtt ham to ganger i Champions League denne sesongen, og i forkant av begge kampene er han den spilleren hos portugiserne som har fått mest oppmerksomhet i oppladningen til kampen. Han var allerede da et navn som ble linket med Liverpool.

Han fylte 25 år tidligere denne måneden, og er fem år yngre enn Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. Det skiller én måned mellom ham og Diogo Jota – Jota er 96-modell og Diaz er født tidlig i 1997.

Han er en høyrebeint angriper som blir brukt på venstresiden i Porto, der han ofte skjærer innover i banen. Han har scoret 41 mål og har 19 målgivende på 125 kamper i Porto siden han kom fra Junior FC i hjemlandet i 2019. Der scoret han 20 mål og hadde sju målgivende på 86 kamper, ifølge Transfermarkt.

Vi kommer selvsagt til å følge utviklingen rundt denne overgangen.