– Han er en toppidrettsutøver som kjenner kroppen sin godt

Senegals landslagssjef fnyser av påstandene om at han spiller russisk rullett med Sadio Manés helse.

Sadio Mané var i går tilbake i full trening med landslaget foran Senegals kvartfinale i Afrikamesterskapet mot Ekvatorial-Guinea søndag. 

Mange trodde at Liverpool-stjernen pådro seg hjernerystelse i åttendedelsfinalen mot Kapp Verde, men det avviser man i Senegal-leiren.

– Det går bra med ham, uttalte landslagssjef Aliou Cisse til pressen lørdag, og antydet dermed at han akter å benytte Mané fra start i kvartfinalen.

– Han var tilbake i trening i går. Vi har fulgt med på tilstanden hans, og han skal trene igjen i dag.

Et kraftig sammenstøt

Mané ble skadet i en kollisjon med Kapp Verdes målvakt Vozinha, som ble utvist som en følge av det som skjedde. Mané ble værende på banen, og scoret kampens første mål fem minutter senere, men han ble til slutt byttet ut.

– Det var et kraftig sammenstøt mellom de to spillerne, men han er en toppidrettsutøver som kjenner kroppen sin godt, er forklaringen Cisse gir på hvorfor Liverpool-spissen fikk fortsette å spille.

– Han fortsatte å spille etter smellen. Vår lege var ute på banen, og dommeren var også der. Han var fortsatt ved bevissthet, og viste at han var ok ved å score det første målet.

– Han var fortsatt ved bevissthet da han ble byttet ut. Det var ingen bekymringer blant oss på benken som fikk oss til å bytte ham ut. Men jeg kan forsikre dere at helsen til Sadio Mané og alle våre spillere er veldig viktig. 

– Vi har aldri gamblet med helsen til våre spillere. Et resultat blir aldri prioritert foran spillernes helse, hevder Senegals landslagssjef.