– Han er spilleren vi virkelig ønsket oss

Jürgen Klopp har kommentert Diaz-overgangen.

Jürgen Klopp er henrykt over at Liverpool har sikret seg Luis Diaz på en femårskontrakt frem til sommeren 2027. 

– Jeg kunne ikke ha vært mer glad enn nå, etter at vi har fått denne avtalen i havn, og vi har brakt Luis til Liverpool, sier Liverpool-manageren til Anfield-klubbens offisielle nettside.

Klopp innrømmer at colombianeren lenge har vært på hans radar. 

– Jeg har alltid vært en tilhenger av å kun signere spillere i januar dersom du likevel hadde planer om å signere dem til sommeren, og det er helt klart tilfelle når det gjelder Luis.

– Han er en enestående spiller, som vi har fulgt veldig lenge. Vi mener han har alt som trengs for å passe inn i vår måte å spille på, og vi tror han vil klare å omstille seg til Premier League-fotball, både fysisk og mentalt. 

– Han er en spiller som er sulten på suksess, og som vet at du må kjempe for det du ønsker deg. Han er en fighter, det er det ingen tvil om. Han er en teknisk god spiller, som alltid har et øye for mål.

– Dette laget fortjener en ny kvalitetsspiller, og da vi spilte mot Luis tidligere i sesongen så vi hvor farlig han er, hvor rask han er, og hvordan han jobber for å hjelpe laget sitt. 

– Vi kjenner Porto som en enestående klubb, som utvikler spiller på best mulig vis, og som gir dem en utmerket fotballutdannelse. De er en klasseklubb, og jeg må også si at de var tøffe å forhandle med, sier Liverpool-manageren.

Takker det colombianske fotballforbundet

– Vi må også takke det colombianske fotballforbundet, som lot oss få tid til å fullføre denne overgangen. De har en viktig kamp på tirsdag, og jeg vet bedre enn de fleste hvor viktig forberedelsene er foran kamper. Derfor setter vi virkelig pris på at de lot oss få noen timer til å fullføre overgangen, uten at det påvirket deres treningsopplegg.

– Jeg må også få vise hvor mye jeg setter pris på klubbens eiere og de som driver fotballavdelingen i klubben. Jeg er imponert over at de klarte å agere så raskt og få denne avtalen i havn.

– Luis er en spiller jeg tror vil gjøre oss bedre både nå og i fremtiden. Han er en spiller jeg virkelig ønsket meg, og de har fått det til å skje, så jeg er veldig glad, avslutter Klopp.

– Jeg er veldig glad for at jeg har signert for Liverpool, sier Diaz selv i en kort kommentar.