– Han får det til å se så enkelt ut

Lagkaptein Jordan Henderson forklarer hvorfor Alisson Becker er så viktig for Liverpool.

Liverpool.no kåret Alisson Becker til banens beste spiller da Liverpool slo Crystal Palace 3-1 på Selhurst Park. Nå hyller også lagkaptein Jordan Henderson sisteskansens innsats, i en kamp hvor brasilianeren gjorde en rekke utrolige redninger. 

– Han var enestående, men det er han alltid. Du tar ham litt for gitt. Han får det til å se så enkelt ut, med de redningene han gjør. Det var et par ganger i andre omgang da han reddet oss, og holdt oss inne i kampen, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

– Det var en enorm prestasjon av ham, og han berget de tre poengene for oss, slår lagkapteinen fast. 

Hendo er veldig godt fornøyd med seieren i London, i en kamp hvor Liverpool rundspilte vertene de første 35 minuttene, men hvor det deretter ble mer spennende enn de med Liverpool-sympatier likte.

– De første 35 minuttene kontrollerte vi kampen, og spilte svært bra. Vi gjorde to fine mål, men så tok vi foten litt av gasspedalen de siste ti minuttene av første omgang, noe vi var skuffet over da vi gikk til pause. I andre omgang ble det vanskelig, spesielt etter at de gjorde sitt reduseringsmål. Da våknet hjemmepublikummet, og det ble enda vanskeligere. Men guttene holdt stand, og så fikk vi straffesparket mot slutten som sikret seieren. Totalt sett må vi si oss fornøyd med tre poeng.

Vil score ni av ti ganger på slike sjanser

Liverpools første mål kom på et susende hodestøt fra Virgil van Dijk, etter en corner fra Andy Robertson.

– Det var en fantastisk corner fra Robbo. Dødballer er viktige for oss, og dersom Virg får gå opp upresset vil han heade ballen i mål ni av ti ganger. Det var en god heading etter en god corner, som ga oss en god start på kampen. Det andre målet, fra Ox, var også fint. Men etter det kunne vi ha prestert bedre. Vi dominerte frem til da.

JUBEL: Fabinho satte spikeren i Palace-kista.

JUBEL: Fabinho satte spikeren i Palace-kista.

En omdiskutert VAR-avgjørelse i sluttminuttene ga Liverpool så straffesparket som avgjorde kampen. Fabinho var sikkerheten selv fra ellevemetersmerket. 

– Mo vil ikke være fornøyd med at han ikke var her for å ta det, spøker Henderson.

– Fab har tatt et par straffespark og gjort noen mål i de siste. Det var hyggelig at han kom på scoringslista igjen. 

Lenge igjen av sesongen

Seieren i London gjorde at Liverpool kuttet inn forspranget til Manchester City til ni poeng. De røde har også en kamp mindre spilt enn de lyseblå.

– Vi skal stå på videre. Det er fortsatt mye igjen av sesongen. Vi vet City har en stor ledelse, og er et fantastisk lag, så for oss handler det bare om å konsentrere seg om oss selv og hva vi kan gjøre. Vi må fortsette å vinne kamper, og så får vi se hvordan det går til slutt.

Nå får Liverpool-troppen to uker fri fra ligaspillet. Den første uken tar troppen ferie, før forberedelsene starter til cupkampen mot Cardiff den første helgen i februar.

– Vi har lagt en viktig uke bak oss, og har levert tre gode prestasjoner. Det hadde vært hyggelig å bare fortsette nå, med den rytmen vi har funnet. Men samtidig er dette en mulighet til å få ladet batteriene etter et par hektiske måneder. Forhåpentligvis er vi i enda bedre form med tanke på resten av sesongen når vi kommer tilbake, slik at vi kan avslutte sesongen sterkt.