– Han gjør mye forsvarsarbeid også

Alisson Becker har lagt merke til Luis Diaz sine defensive kvaliteter.

Liverpool og Porto er blitt enige om en overgangssum for Luis Diaz, og Anfield-klubben er blitt enig med spilleren om de personlige betingelsene. Dermed gjenstår kun den medisinske sjekken før navnetrekket til colombianeren kan settes på kontrakten som Liverpool har tilbudt ham.

En som har lagt merke til angriperen for lenge siden, er Liverpool-keeper Alisson Becker.

Diaz spilte som kjent 90 minutter mot Liverpool både på Anfield og Estadio do Dragao da lagene møttes i gruppespillet i Champions League i høst. To kamper som Liverpool vant relativt enkelt, 5-1 i Portugal og 2-0 på Anfield. Alisson spilte også mot 25-åringen i VM-kvalifiseringskamper mot slutten av fjoråret.

– Luis Diaz er en utmerket spiller. Han gjør mye forsvarsarbeid også. For Porto har han levert gode kamper, og han ga oss bekymringer når vi spilte mot Colombia i VM-kvalifseringen også, siteres Alisson av Liverpool Echo.

Brasil ble holdt til 0-0 av Colombia i oktober, men vant 1-0 da de to nasjonene møttes på nytt måneden etter. Alisson voktet buret for Brasil i begge kampene.

Diaz scoret Colombias mål da Brasil vant 2-1 i Copa America i sommer, men da var det Weverton som voktet buret for brasilianerne, i en kamp hvor Roberto Firmino gjorde utligningsmålet. Diaz delte toppscorertittelen i turneringen med Lionel Messi. Begge gjorde fire mål. Diaz scoret også to mål da Colombia slo Peru 3-2 i bronsefinalen.

Se Diaz i aksjon i kveld

Diaz skal i kveld spille hjemmekamp mot Peru, før det colombianske landslaget setter seg på flyet og flyr til Argentina, der de skal møte Lionel Messi og co natt til onsdag.

Dersom Porto-spilleren får gult kort i kveldens landskamp vil han være suspendert mot Argentina, og det vil gjøre situasjonen mindre komplisert med tanke på å få fullført overgangen raskt, skriver den colombianske journalisten Pipe Sierra.

Det blir spennende å se hva som skjer – kampen har avspark kl. 22.00 i kveld, og vises både på V sport 2 og Viaplay i Norge.