Flere skal ha testet positivtHar bedt om utsettelse av semifinalen

Liverpool har bedt EFL om utsettelse av kampen på torsdag.

Liverpool måtte avlyse tirsdagens trening etter et nytt smitteutbrudd i klubben.

Nå har klubben formelt bedt om å utsette torsdagens ligacupsemifinale mot Arsenal, melder Paul Joyce i The Times. Det er første gang Liverpool ber om å få en kamp utsatt. I en pressemelding på klubbens offisielle nettsider, skriver klubben at de har tatt dette steget to dager før, for at reisende supportere får vite i god tid om det blir kamp eller ikke. Det skal ikke være noe som tyder på at situasjonen vil bedres før torsdag.

The Mirror rapporterer at Liverpool FC og EFL har vært i dialog i ettermiddag og tirsdag kveld, etter at flere fra Liverpools stall har testet positivt. Liverpool skal ikke ha nok spillere tilgjengelig til å stille lag.

Det var trenere som testet negativt, som tok avgjørelsen med å avlyse tirsdagens trening. Spillere og støtteapparat testes nå hver eneste dag før de får komme inn på AXA Training Centre.

EFL bekrefter i en pressemelding at de har mottatt en forespørsel fra Liverpool:

«Det vil nå bli vurdert opp mot turneringsreglene som ble fastsatt ved starten av sesongen, sammen med informasjonen er sendt inn av klubben. Vi vil prøve å bekrefte vår posisjon så snart det er mulig, og omstendighetene har blitt fullstendig gjennomgått».

Pågående smitteutbrudd

Liverpool måtte klare seg uten manager Jürgen Klopp og førstelagsspillerne Roberto Firmino, Alisson Becker og Joel Matip mot Chelsea på grunn av et smitteutbrudd.

Nå har situasjonen blitt forverret, og det gjorde at tirsdagens trening måtte avlyses.

Thisisanfield.com har rapportert at det er rykter om at de røde ikke ville hatt keeper dersom semifinalen spilles som planlagt. Det har også vært rykter om at klubbens keepertrenere har fått det.

I tillegg til koronasmitten, er spillere som Mohamed Salah, Naby Keita og Sadio Mané på landslagsoppdrag – og Thiago Alcantara, Divock Origi, Takumi Minamino, Harvey Elliott og Nathaniel Phillips er skadet.

Dersom denne kampen blir utsatt, vil trolig også søndagens kamp mot Shrewsbury i FA-cupens tredje runde stå i fare.