Hva skjer dersom Liverpool ikke kan stille lag på torsdag?

Det virker veldig lite sannsynlig at Liverpool kastes ut av turneringen – selv om LFC har bedt om utsettelse.

Liverpools trening på tirsdag ble avlyst, og det skal være et nytt smitteutbrudd i klubben. Nå står torsdagens semifinale i ligacupen borte mot Arsenal i fare.

De røde har nå formelt bedt om at kampen utsettes, men det er noe som fort kan endre seg dersom situasjonen forverres og laget ikke kan trene. Thisisanfield.com melder at det er rykter om at Liverpool ikke vil ha noen målvakter tilgjengelig til kampen mot Arsenal – det vil i så fall trolig være en grunn nok til at kampen ikke blir spilt. The Mirror har rapportert at LFC føler at de ikke har nok spillere friske til å stille lag.

I Premier League er regelen at klubbene må ha 13 friske utespillere pluss en målvakt for at kampene skal spilles. I EFL sine regler for ligacupen er ikke posisjon spesifisert, men det står at klubbene må 14 spillere tilgjengelig – elleve fra start og tre på benken.

Samtidig vil EFL vurdere hvert enkelt tilfelle, og derfor er det god grunn til å tro at Liverpool ikke vil bli tildelt et 0-3-tap for å ikke ha spilt kampen.

To semifinaler

Jürgen Klopp har vært en av de største kritikerne til at det skal spilles to semifinaler i ligacupen. Selv om laget hans kun ville spilt på bortebane dersom det ble én, tok han til orde for at det burde blitt gjort om som i 2021. Da ble det kun spilt én semifinale.

Det samme sa Antonio Conte i Tottenham. Spurs skal møte Chelsea i sin semifinale denne uken.

IKKE MED: Jürgen Klopp vil uansett sitte i isolasjon, og ikke være med til London.

IKKE MED: Jürgen Klopp vil uansett sitte i isolasjon, og ikke være med til London.

Forrige sesong så vi klubber bli kastet ut av ligacupen da de ikke kunne stille lag. Det skjedde blant annet med Leyton Orient, da de ikke kunne stille lag mot Tottenham.

Da presiserte EFL at dette var regler som gjaldt frem til kvartfinalene. Det gjelder ikke i kvartfinale, semifinale og finale – og det gir håp om at det ikke er aktuelt å kaste Liverpool ut av cupen uten at en ball er sparket denne uken.

På grunn av TV-rettigheter og sponsorpenger har det tidligere vært uaktuelt å kun ha én semifinale denne sesongen – men utviklingen i saken kan muligens gjøre at det blir en endring på det. Liverpool har én ligakamp mot Leeds som må plasseres i kalenderen, mens Arsenal har en ligakamp mot Wolverhampton som ikke er spilt.

Aktuelt også i fjorårets semifinale

I romjulen i 2020 hadde Manchester City et smitteutbrudd som gjorde at kampen deres mot Everton ble utsatt.

Det ble med den éne kampen som ble utsatt, men da det sto på, var både bortekampen mot Chelsea 3. januar og ligacupsemifinalen mot Manchester United 6. januar tema – og hva som ville skje dersom også de kampene ble utsatt.

Grunnen til at det var så aktuelt, var det som hadde skjedd i de tidligere rundene med lag fra lavere divisjoner som ble kastet ut av turneringen da de ikke kunne stille lag. Det var da EFL presiserte at det ikke ville skje i en semifinale,

I reglementet til EFL står det at en komité vil se på grunnene for at et lag ikke kan stille lag, og prøve å sette opp igjen kampen på tidligst mulig tidspunkt. De kan også sette opp kampen på en nøytral bane. Kampen kan ikke bli spilt før neste runde skal spilles. I dette tilfellet er ikke det noe aktuell problemstilling, da finalen er 27. februar. 

Vi gjør oppmerksom på at EFL så langt ikke har bekreftet at torsdagens kamp ikke blir spilt.