The Athletic, The Times og Daily Mail:Liverpool frykter de ikke klarer å stille lag mot Arsenal - dagens treningsøkt er avlyst

Enda flere Liverpool-spillere skal ha blitt smittet av koronaviruset foran den første semifinalen mot Arsenal.

Daily Mail melder at det ikke er sikkert at Liverpool klarer å stille lag til den første semifinalen i ligacupen mot Arsenal, som skal spilles på Emirates torsdag kveld. Det samme gjør også The Athletic og The Times.

Manager Jürgen Klopp og førstelagsspillerne Alisson Becker, Roberto Firmino og Joel Matip testet positivt på koronaviruset i forrige uke, og er uaktuelle til kampen.

Elleve ute fra før

Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita har reist til Afrikamesterskapet, mens Liverpool har karer som Thiago Alcantara, Divock Origi, Takumi Minamino, Harvey Elliott og Nathaniel Phillips på skadelisten.

Dermed er elleve spillere ute fra før, og nå har altså enda flere førstelagsspillere blitt koronasmittet.

Regelverket til EFL, som er arrangør av ligacupen, sier at kamper kan utsettes dersom et lag ikke kan stille med 13 utespillere og en målvakt.

Assistentmanager Pep Lijnders skal etter planen lede laget i semifinalen på Emirates i Klopp sitt fravær.

Flere Premier League-klubber har tidligere stengt sine treningsfelt etter koronautbrudd i sine respektive tropper, men Daily Mail melder at AXA Traning Centre fortsatt er åpent. The Times melder imidlertid at det nye utbruddet har fått konsekvenser for Liverpools treningsopplegg.

The Athletic forstår det slik at Liverpools treningsøkt klokken 16.00 lokal tid i dag er blitt avlyst.

Shrewsbury-kampen står også i fare for å bli utsatt

Paul Joyce i The Times melder at det har vært dialog mellom EFL og Anfield-ledelsen om problemet, men Liverpool har ikke kommet med noen formell henvendelse om å få utsette kampen ennå. Slik saken står nå sier EFL at kampen skal spilles. Joyce melder dog at det trolig vil bli ytterligere diskusjoner mellom EFL og Liverpool om saken, når omfanget av koronasmitten er blitt bedre kartlagt.

Joyce tror også at FA-cupkampen mot Shrewsbury vil stå i fare for å bli utsatt, dersom semifinalen på Emirates blir det.

Kvartetten Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones og Thiago har vært smittet av koronaviruset de siste ukene, men alle disse er ute av isolasjon, og de tre førstnevnte var involvert mot Chelsea i helgen. 

Liverpool har allerede en utsattkamp det må finnes ny dato for, på grunn av koronapandemien, da Leeds ikke klarte å stille lag til Premier League-oppgjøret på Anfield 2. juledag.

Liverpool Echo melder at det bare i Liverpool by er blitt registrert over 15000 nye koronasmittede den siste uken. Ved utgangen av året skal det ha vært 33800 personer med koronasmitte i byen.