UEFA gir Premier League en hjelpende hånd

Tillater at utsatte Premier League-kamper spilles på samme kvelder som Champions League.

UEFA har bekreftet at utsatte Premier League-kamper kan spilles samme kvelder som det spilles Champions League denne vinteren og våren. Det melder The Times.

Dermed får Premier League en hjelpende hånd etter at hele 18 Premier League-kamper er blitt utsatt på grunn av koronautbruddene i flere klubber, som førte til at de ikke klarte å stille lag.

Blant annet klarte ikke Leeds å stille lag mot Liverpool 2. juledag.

UEFA kunne med regelverket i hånden ha nektet Premier League å sette opp disse kampene på Champions League- og Europa League-kvelder, men det europeiske fotballforbundet gjør nå unntak fra dette regelverket for å hjelpe Premier League med å få fullført sesongen innen utgangen av mai.

UEFA sier at de vil vurdere forespørsler om dette fra sak til sak, når ingen andre datoer kan finnes. 

Leeds og Southampton fikk unntak i fjor

«UEFA er klar over den vanskelige situasjonen, og at terminlisten er blitt svært påvirket av Covid. Rent generelt gjelder regelverket, men vi vil selvsagt diskutere dette problemet for å finne en løsning alle parter kan leve med, dersom det skulle bli kollisjoner», heter det i en uttalelse fra UEFA.

Premier League har allerede satt opp noen av de utsatte kampene senere denne måneden, men sliter med å finne ledige datoer for alle kampene.

I februar i fjor fikk Leeds spille mot Southampton samme kveld som Chelsea gjestet Atletico Madrid og Lazio møtte Bayern München i Champions League. Den opprinnelige kampen mellom Leeds og Southampton ble utsatt for å gjøre plass til FA-cupkampen mellom Southampton og Shrewsbury, som hadde blitt utsatt på grunn av et koronautbrudd hos League One-klubben.

Nå blir det trolig flere lignende tilfeller med Premier League-kamper på Champions League-kvelder også denne vinteren og våren.