Alexander-Arnold slår fast at det bare er en oppskrift på å ta igjen City

Trent Alexander-Arnold har på ingen måte kastet inn håndkledet i kampen om ligatittelen.

Liverpool er elleve poeng bak Manchester City med en kamp mindre spilt, etter å ha sanket bare to av ni mulige poeng på de tre siste ligakampene. 

Trent Alexander-Arnold innser at de røde nå er avhengige av at City begynner å avgi poeng for å ta hjem ligatittelen, og er opptatt av at hans lag må ta vare på sjansene om så skjer.

– Det er ikke så mye annet vi kan gjøre enn å vinne så mange kamper som vi kan fra nå og frem til sesongslutt. Vi har såvidt passert halvspilt serie, og mye kan skje frem til mai, slår høyrebacken fast til Liverpoolfc.com.

– Vi må fokusere på oss selv, og sørge for at vi ligger så nær dem som mulig, men det blir vanskelig, da vi er avhengige av at andre lag slår dem for oss. For oss handler det nå om å være i posisjon til å utnytte det dersom de begynner å avgi poeng, fortsetter scouseren.

Tok foten av gasspedalen

Liverpool ga fra seg en tomålsledelse for andre gang denne sesongen, da de lot Chelsea komme inn i kampen igjen før pause på Stamford Bridge søndag. Men før dette skjedde var Alexander-Arnold positivt involvert med den målgivende pasningens til Mohamed Salahs 2-0 mål. Dette var høyrebackens niende målgivende i Premier League for sesongen, og dermed topper han assistlisten sammen med lagkamerat Salah. Jarrod Bowen, Gabriel Jesus og Paul Pogba følger på delt tredjeplass, med sju målgivende hver.

– Vi startet kampen bra, noe som også var planen vår. Vi holdt oss til planen i første omgang. Vi klarte kanskje ikke alt vi hadde planlagt, men vi scoret to tidlige mål.

– Da vi tok ledelsen 2-0 var det selvsagt akkurat som vi ønsket, men i de siste fem eller ti minuttene av første omgang tok vi foten av gasspedalen og lot dem komme tilbake i kampen. Det første målet kan ikke noen klandres for. Det er ikke noe du kan gjøre med en slik avslutning. Det er et skudd i verdensklasse. Ved den andre scoringen ble det gjort et par feil, og vi kunne ha unngått den. Men Chelsea tok vare på sine sjanser, og vi tok vare på våre. Til syvende og sist var det rettferdig med poengdeling.

Både Liverpool og Chelsea hadde sine sjanser til å stikke av med seieren, men begge keeperne gjorde en utmerket innsats og bidro til å begrense antall scoringer til fire. 

– Det var en jevn andreomgang. De hadde trolig ballen mer enn oss, spesielt på vår banehalvdel og rundt feltet vårt, men vi forsvarte oss godt og ga dem ikke særlig mange sjanser. 

– Caoimhin måtte gjøre et par verdensklasse-redninger i første omgang, og i andre omgang fylte han skoene til Alisson og gjorde det veldig bra. Han skal ha skryt, men vi forsvarte oss også godt, og ga dem ikke mange sjanser. Vi hadde de beste sjansene i andre omgang, men vi møtte et verdensklasse-lag med en verdensklasse-keeper, som gjorde verdensklasse-redninger. Ett poeng til hvert lag var rettferdig.