Tony Gallacher er solgt

Liverpool-backen Tony Gallacher har i dag fullført en permanent overgang til skotske St Johnstone.

22 år gamle Tony Gallacher tar en overgang til den skotske toppserien etter fire år i Liverpool, bekrefter Liverpool FC. Den unge skotten kom til Anfield-klubben fra Falkirk for 200 000 pund i januarvinduet i 2018. Kontrakten hans på Anfield ville løpt ut til sommeren.

Gallacher har vært fast inventar på Liverpools U23-lag, men fikk bare en førstelagskamp, da han startet ligacupkvartfinalen mot Aston Villa i desember 2019, på et tidspunkt der Liverpools førstelagstropp var opptatt med klubb-VM i Qatar.

For U23-laget spilte han totalt 49 kamper, inkludert ni denne sesongen.

Venstrebacken var utlånt til Toronto FC i Major League Soccer de siste månedene av 2020, hvor han spilte 10 kamper.

Ønske om å spille førstelagsfotball

Gallacher har skrevet under en kontrakt frem til sommeren 2024 på McDiarmid Park.

– Jeg er veldig glad for overgangen til St Johnstone, og gleder meg til å komme i gang. Jeg hadde en fin tid i Liverpool, og ønsker å takke alle der for at de tok vare på meg og hjalp meg til å bli en bedre fotballspiller, og lære meg mange gode vaner, sier 22-åringen til St Johnstone sin offisielle nettside.

– Jeg føler meg heldig som har fått være en del av en så stor fotballklubb, med så mange vidunderlige proffer og mennesker. Jeg fikk en utrolig god utdanning.

– Men jeg følte at tiden var inne til å se meg om etter førstelagsfotball, og fikk en spennende mulighet i St Johnstone.

– Jeg var på utlån hos Toronto, og nøt tiden min der. Det fikk meg til å ønske meg mer førstelagsfotball. 

Gallacher er den andre tidligere Liverpool-forsvareren til å signere for Saints de siste dagene, da Daniel Cleary nylig kom til Perth-klubben fra Dundalk.