Mannen Klopp ikke kan unnvære på midtbanen

Liverpool har vunnet alle kampene som Thiago Alcantara har startet denne sesongen.

Fellesnevneren for alle Liverpools poengtap i Premier League denne sesongen er at Thiago Alcantara ikke har vært i startoppstillingen i noen av kampene.

Liverpool har vunnet halvparten av sine 20 kamper. De har spilt uavgjort i seks og tapt to. 

Thiago har startet åtte av de 20 ligakampene, og Liverpool har vunnet samtlige åtte.

Spanjolen har stått over Liverpools to siste kamper med et hofteproblem, og som alle vet endte de to kampene med tap for Leicester og uavgjort mot Chelsea. 

Koronasmittet to ganger

Thiago var akkurat friskmeldt etter å ha blitt smittet av koronaviruset for andre gang, da han fikk hofteskaden på trening.

I søndagens kamp mot Chelsea på Stamford Bridge slet Liverpools midtbanetrio, bestående av Fabinho, Jordan Henderson og James Milner, med å få grep om begivenhetene, og Chelsea klarte gang på gang å spille seg gjennom de rødes midtbaneledd. I tillegg florerte det med feilpasninger fra trioen på midten når Liverpool hadde ballen.

– De ble rett og slett herjet med av Chelsea, sa den tidligere midtbanenmannen Graeme Souness på Sky Sports.

Chelseas N'Golo Kante og Mateo Kovacic styrte begivenhetene i en slik grad at Liverpool i perioder ble satt under hardt press. 

Fabinho har ikke vært seg selv etter at han kom tilbake etter koronasykdommen. Forkjølelsen som Jordan Henderson hadde før jul virker å ha påvirket også kapteinens form negativt. Hendo traff ikke med mer enn 73 prosent av sine pasninger mot Chelsea, og mistet ballen 16 ganger i løpet av 90 minutter. 

James Milner var tydelig frustrert over sine egne prestasjoner da han ble byttet ut til fordel for Naby Keita midtveis i andre omgang. Milner, som fyller 36 år i dag, ble valgt foran både Keita og Alex Oxlade-Chamberlain på grunn av hans defensive kvaliteter. Millie leverte tre taklinger, fem klareringer, to blokkeringer og en ballbanebryting, men med ballen i beina var også han alt for upresis. Bare 65 prosent av hans pasninger fant riktig adresse.

Midtbanetrioen klarte rett og slett ikke å sette Chelseas ballfører nok under press til at de røde fikk kontroll over kampen, og det er å be om trøbbel når man forsøker å sette forsvarslinja høyt. Det ble alt for enkelt for Chelsea-spillerne å komme seg inn bak Liverpool-forsvaret.

En sjef og playmaker

Liverpoold midtbaneledd formelig skrek etter en sjef som Thiago. En playmaker som kan strø om seg med presise fremspill til de tre i angrepsrekka.

Med Thiago fra start denne sesongen har Liverpool i tur og orden slått Leeds 3-0 på Elland Road, Crystal Palace 3-0 på Anfield, Arsenal 4-0 på Anfield, Southampton 4-0 på Anfield, Everton 4-1 på Goodison Park, Wolves 1-0 på Molineux, Aston Villa 1-0 på Anfield og Newcastle 3-1 på Anfield. Det gir altså 24 poeng av 24 mulige, og en målforskjell på utrolige 23-2 på åtte kamper.

Thiago har startet en kamp til for Liverpool denne sesongen. Da vant de røde 2-0 over Porto på Anfield i Champions League.

Ifølge Instat har 30-åringen slått 761 pasninger denne sesongen, og utrolige 90 prosent av disse har funnet riktig adresse. 22 ganger har han vunnet ballen inne på motstanderens banehalvdel, og 38 ganger har han stoppet fremspill.

Disse tallene sier mye om hvor viktig spanjolen er blitt for Jürgen Klopps lag. Det er bare å krysse fingrene for at den elegante midtbanespilleren snart er tilbake på banen igjen!