Hvordan i alle dager skal Lijnders og Klopp klare å stable en slagkraftig angrepsrekke på beina til torsdagens semifinale?

Mohamed Salah og Sadio Mané har reist til Afrikamesterskapet, og de naturlige erstatterne er enten skadet eller koronasmittet.

Liverpool-ledelsen visste at de ville miste Sadio Mané og Mohamed Salah i over en måned i vinter, i forbindelse med Afrikamesterskapet i Kamerun. Men at erstatterne enten skulle være skadet eller sitte i koronakarantene kunne de ikke forutse.

Foran torsdagens semifinale mot Arsenal på Emirates er det nemlig ikke bare Liverpools afrikanske stjerneduo som er uaktuelle. Det er også erstatterne Divock Origi, Takumi Minamino og Roberto Firmino.

Origi har vært ute i tre uker med en kneskade han fikk før kampen mot Aston Villa. Minamino fikk et muskelproblem før kampen mot Leicester i romjulen, mens Firmino ble satt i koronaisolasjon i helgen.

Sistnevnte vil fortsatt ha koronakarantene når torsdagens semifinale skal spilles, og som om det ikke er nok vil manager Jürgen Klopp også sitte i karantene. Det vil også midtstopper Joel Matip og keeper Alisson Becker.

Men det er altså i angrepsrekka at troppen er aller tynnest foran den første semifinalen mot The Gunners,

Dersom ikke Origi og/eller Minamino plutselig skulle bli friskmeldt, vil faktisk Pep Lijnders bare ha en seniorangriper å rutte med på Emirates, og det er en Diogo Jota som viste klare tegn til en formsvikt på Stamford Bridge.

Hvilke alternativer har Lijnders?

Et alternativ kan være å benytte Alex Oxlade-Chamberlain som spiss, men et tilsvarende eksperiment mot Aston Villa i desember falt ikke spesielt heldig ut, og Ox ble byttet ut før timen var spilt i den kampen.

Høyreback Neco Williams ble benyttet på høyresiden i angrepsrekka i kvartfinalen mot Leicester, men også det var et eksperiment med begrenset hell.

De andre alternativene er unge og relativt uprøvde, som Kaide Gordon, Harvey Blair og Jack Bearne. 

Av disse tre er det bare Gordon som så langt har overbevist om at han har en fremtid på førstelagsnivå, da han leverte en svært god debut i ligacupkampen mot Norwich i september.

Unggutter kan fort bli kanonføde

Blair falt fullstendig igjennom da han fikk sjansen mot Preston i neste runde, mens Bearnes eneste førstelagserfaring stammer fra den famøse ligacupkvartfinalen mot Aston Villa for to år siden, da Liverpool stilte med et rent juniorlag mens førstelagstroppen var opptatt med klubb-VM i Qatar.

2001-modellen har ikke vært i nærheten av førstelaget siden, og kanskje er juniorlagets toppscorer Oakley Cannonier nå nærmere en plass i troppen mot Arsenal enn Bearne?

Mot et Arsenal i kanonform kan disse ungguttene fort bli kanonføde, og det vil derfor ikke overraske noen om Lijnders/Klopp fristes til å gå for mer rutinerte spillere i angrepsrekka mot The Gunners.

Vi kan dermed fort få en trio på topp bestående av Neco Williams, Alex Oxlade-Chamberlain og Diogo Jota. Det mest realistiske alternativet til dette synes å være Kaide Gordon på høyreflanken, isteden for Neco Williams.