– Dette er grunnen til at Liverpool ikke vil vinne ligaen denne sesongen

Manchester City er mye bedre til å holde på en ledelse enn Liverpool er.

Elleve poeng skiller Manchester City på førsteplass i Premier League og Liverpool på tredjeplass. Liverpool har spilt 20 kamper, noe som er en mindre enn City og Chelsea foran dem på tabellen, og Jürgen Klopps mannskap kan passere Chelsea på tabellen ved å ta poeng i sin hengekamp mot Leeds.

Men selv med seier i den nevnte hengekampen vil Liverpool være åtte poeng bak City, som har vunnet 17 av sine 21 ligakamper så langt.

Både City og Liverpool har tatt ledelsen i 17 ligakamper, men den store forskjellen på de to lagene er at City ikke har gitt fra seg ledelsen en eneste av disse gangene, mens Liverpool har gitt fra seg ledelsen i hele fem av de 17 kampene, og har ergo bare vunnet tolv av 17 kamper hvor de har tatt ledelsen.

Uavgjortkamper til besvær

Liverpool har gitt fra seg 10 poeng med poengdelinger mot Brentford, Manchester City, Brighton, Tottenham og Chelsea, etter å ha tatt ledelsen i alle disse kampene. 

Med seier i disse fem kampene ville faktisk Jürgen Klopps mannskap ha toppet Premier League-tabellen nå, og også hatt en liten luke til City.

Jürgen Klopps menn ledet både 2-1 og 3-2 mot Brentford, men måtte nøye seg med ett poeng da vertene utlignet til 3-3 bare åtte minutter før slutt i kampen i London i slutten av september.

En drøy uke senere utlignet Kevin De Bruyne til 2-2 på Anfield omtrent på samme tidspunkt av kampen som Brentford gjorde sitt utligningsmål.

En snau måned senere utlignet Trossard til 2-2 for Brighton etter 65 minutters spill på Anfield, men Liverpool klarte ikke å score noe vinnermål selv om de hadde en halv omgang igjen å gjøre det på. Som mot Chelsea i går kveld ledet Liverpool 2-0 også i denne kampen.

Andy Robertsons utvisning ødela Liverpools mulighet til å slå tilbake etter Tottenhams utligningsmål et kvarter før slutt i nord-London like før jul.

Av de fem kampene hvor Liverpool har gitt fra seg ledelsen var det kun gårsdagens forestilling på Stamford Bridge hvor de ikke fortjente seieren ut fra spill og sjanser.

– Liverpool vinner ikke tittelen med slike vaner

Bare fire ganger denne Premier League-sesongen har et lag som har ledet med to eller flere mål ikke klart å vinne, og Liverpool står for halvparten av disse fire tilfellene!

– Du kan ikke vinne titler med slike vaner, kommenterer James Pearce i The Athletic.

Faktum er at Liverpool har tatt bare to av de siste ni poengene, etter tapet for Leicester og uavgjortkampene mot Tottenham og Chelsea. Det utgjør hele avstanden opp til City.

Jamie Carragher mener at denne manglende evnen til å avgjøre kamper hvor de leder, vil koste Liverpool tittelen.

– Dette er grunnen til at Liverpool ikke vil vinne ligaen denne sesongen, uttalte den gamle stopperkjempen på Sky Sports etter kampen på Stamford Bridge.

– Liverpool har tatt ledelsen 17 ganger denne sesongen. Det har Manchester City også. City har vunnet alle disse kampene, Liverpool har bare vunnet tolv.

– Det Liverpool mangler nå, som de hadde den sesongen de vant ligaen, er evnen til å kontrollere en fotballkamp.

– Det vi så i dag mot Chelsea og borte mot Tottenham var det samme som vi så med Jürgen Klopp i hans første og andre år i Liverpool. Disse heseblesende og underholdende kampene, der alle sier at dette var sesongens beste kamp. Men det er kamper som dette som vil koste Liverpool tittelen.

– Fem ganger har de gitt fra seg poeng nå etter å ha tatt ledelsen. Det er forskjellen på Liverpool og Manchester City akkurat nå.