– Vi prøvde å ikke få panikk

Virgil van Dijk reflekterer over de hektiske sluttminuttene i første omgang mot Chelsea, hvor Liverpool ga bort en tomålsledelse på Stamford Bridge.

Virgil van Dijk var tydelig skuffet over at Liverpool ga fra seg en tomålsledelse i første omgang mot Chelsea, da han ble intervjuet av Sky Sports etter kampen. 

Gjestene fra Merseyside tok ledelsen etter flotte scoringer fra Sadio Mané og Mohamed Salah før halvtimen var passert i London, men Mateo Kovacic og Christian Pulisic sørget for at vertene kom inn i kampen igjen med to mål i løpet av tre minutter like før pause.

– Når du leder 2-0 ønsker du ikke å slippe inn mål på denne måten like før pause, og gi dem muligheten til å komme inn i kampen igjen. Dessverre skjedde det, uttalte Liverpool-stopperen umiddelbart etter kampslutt.

– Det var et fantastisk skudd av Kovacic. Han må få honnør for det. Og det ga dem fornyet håp. De gjorde ett mål til, og kunne gå til pause med en god følelse, konkluderte nederlenderen.

– Vi prøvde å ikke få panikk, og vi skapte fantastiske muligheter i andre omgang, selv om vi ble satt under press til tider. For den nøytrale tilskuer må det han vært en god kamp å se, men vi kom hit for å ta tre poeng, og dessverre klarte vi ikke det.

Imponert over Kelleher

Virgil van Dijk mener både Chelsea og Liverpool har fantastiske lag.

– Jeg følte hele tiden at vi kunne ha scoret ett mål til, og vunnet 3-2, selv om vi ble satt under press til tider. Vi forsvarte oss godt som lag, og ga dem ikke store sjanser. Dessverre klarte vi ikke å få et mål til. Vi tar det ene poenget, og så må vi bygge videre på dette etter skuffelsen vi opplevde i forrige uke. 

Liverpool måtte klare seg uten førstekeeper Alisson Becker på Stamford Bridge. Brasilianeren sitter i koronaisolasjon, men andrekeeper Caoimhin Kelleher gjorde sine saker svært bra, noe som stopperbauta Virgil van Dijk også påpeker.

– Jeg er en stor fan av ham. Han er en fantastisk keeper. Han lærer av den beste, etter min mening, i Alisson. Han ruver i feltet, han viser selvtillit, og han gjør gode redninger. Det er bra, for vi trenger ham akkurat nå, på grunn av koronasmitten i troppen. Dessverre slapp vi inn to mål, men det første var det lite han kunne gjøre noe med. Vi trenger ham i de kommende kampene.

Elleve poeng opp til City

Manchester City har nå fått et forsprang på hele elleve poeng ned til Liverpool, og selv om de røde har en kamp mindre spilt, er avstanden opp til til lyseblå blitt urovekkende stor i løpet av romjulen og nyttårshelgen.

– Vi har ikke mistet troen. Avstanden er stor, så for øyeblikket er det de som må gi fra seg dette. Men alt kan fortsatt skje. Vi har vært der selv, der vi hadde en ledelse, og så ga vi den bort. Så alt er mulig. 

– Vi kommer til å fokusere på oss selv, og Chelsea vil fokusere på seg selv. Vi må bare få gode resultater, spille god fotball, og vinne kamper. Det høres ganske enkelt ut, men det er vanskelig, noe vi så i denne kampen også, avsluttet Virgil van Dijk.