I Manchester begynner de lyseblå å føle seg trygge på at tittelen er i boks

City vil ta ligatittelen ved å vinne innbyrdes oppgjør mot Chelsea og Liverpool, mener lokalavisen i Manchester.

Manchester Evening News konkluderer med at Manchester City stod igjen som vinnerne etter at Chelsea og Liverpool spilte 2-2 søndag kveld. 

Lokalavisen i Manchester slår fast at Chelsea og Liverpool leverte en av sesongens beste Premier League-kamper på Stamford Bridge. Men poengdelingen var det de lyseblå i Manchester som jublet høyest over. De er nå ti poeng foran Chelsea og elleve foran Liverpool i kampen om ligatittelen. 

Neste lag som gjester Etihad er nettopp Chelsea, og Manchester Evening News tror City-manager Pep Guardiola nå er svært optimistisk foran toppkampen av flere grunner.

For det første mener lokalavisen i Manchester at kampen på Stamford Bridge avslørte store defensive svakheter både hos Chelsea og Liverpool. De to tittelutfordrerne har ikke klart å kontrollere kamper og resultater i det siste. Chelsea har vunnet bare to av sine siste sju kamper, mens Liverpool ikke har vunnet noen av sine siste tre.

Tøffe ligacupsemifinaler taler til fordel City

For det andre mener Manchester Evening News at det faktum at både Liverpool og Chelsea skal ut i to semifinaler i ligacupen før neste Premier League-kamp vil være en stor fordel for City. De lyseblå har kun en FA-cupkamp mot Swindon kommende fredag før de er vertskap for Chelsea neste helg. City har altså helt fri begge midtukene, mens de to tittelrivalene skal spille tøffe semifinaler i ligacupen, hvor Liverpool møter Arsenal og Chelsea møter Tottenham.

Dersom City slår Chelsea på Etihad neste helg, vil luken ned til London-laget være på hele 13 poeng, med bare 16 kamper igjen å spille. Da skal Thomas Tuchels mannskap få en stri tørn med å ta igjen det tapte, da de nesten må ta ett poeng mer per kamp enn City. 

Alle med Liverpool-sympatier vil nok også krysse fingrene for at Chelsea tar alle de tre poengene på Etihad neste helg. I Manchester tror man at tittelen er i boks om City slår Chelsea 15. januar og deretter Liverpool 9. april. City har også fordelen av å spille på hjemmebane i begge kampene.