Her er Liverpool suverent best i Premier League

Liverpools seier over Brentford kom med en etterlengtet smultring for de røde.

Før Virgil van Dijk & Co nøytraliserte Brentford sist søndag, må vi tilbake til 11. desember for å finne forrige gang Liverpool holdt buret rent i ligaen.

Den gang var det Steven Gerrards Aston Villa som ble slått 1-0 på Anfield, men siden har det blitt baklengs mot Newcastle, Tottenham, Leicester og Chelsea. I tillegg til fire innslupne over tre cupkamper.

Mot Brentford var backrekka Trent Alexander-Arnold, Joël Matip, Virgil van Dijk og Andy Robertson sjelden truet.

Sterk dominans 

Brentford hadde 32 prosent ballinnhav og en xG (expected goals) nede på 0,34. Liverpool vant skuddstatistikken 27-6, og gjestene traff kun mål med en av disse avslutningene. I tillegg gikk Ivan Toney & Co i offside hele 7 ganger.

Det er spesielt ved sistnevnte punkt de røde utmerker seg.

BRA TIMING: Mohamed Salah og Diogo Jota har stort sett timet løpene (og avslutningene) til punkt og perfeksjon denne sesongen.

BRA TIMING: Mohamed Salah og Diogo Jota har stort sett timet løpene (og avslutningene) til punkt og perfeksjon denne sesongen.

Fem Premier League-lag har satt motstanderne offside mer enn 40 ganger denne sesongen. Det er Leicester (41), Chelsea (43), Brentford (45) og Manchester City (47).

Liverpool har klart det samme hele 85 ganger.

Eksperter og kommentatorer har tidligere stilt spørsmål ved lagets risiko og høye forsvarslinje, men det er kun Chelsea (17) og Manchester City (13) som har sluppet inn færre bakover enn Liverpools 18. Kun City har flere «clean sheets» (13-11). 

Går lite i offside

I andre enden av banen er Mohamed Salah & Co midt på treet. Liverpool har blitt tatt 34 ganger i offisde, og er likt med Leicester på en 10.-plass.

Her er Southampton best med 18. Chelsea topper med 46.

Gjenvinningen, presset og den høye linja står sentralt i Liverpools offensive spill også. Samtidig kan det bli det svært tydelig på dager hvor «alt går galt», som sjokktapet mot Aston Villa (2-7) forrige sesong.