«Ingen tegn til hjernerystelse»

Senegal akter å benytte Sadio Mané i kvartfinalen mot Ekvatorial-Guinea.

Sadio Mané er blitt friskmeldt til søndagens kvartfinale i Afrikamesterskapet mellom Senegal og Ekvatorial-Guinea i Yaounde. Det melder det senegalesiske fotballforbundet i en pressemelding.

Liverpool-stjernen fikk en kraftig smell i hodet i åttendedelsfinalen mot Kapp Verde på tirsdag, da han stanget sammen med Kapp Verdes målvakt, og etter hvert måtte forlate banen. Da virket han omtåket, og hadde en hevelse på siden av ansiktet.

«Alt er normalt»

Mané ble sendt til sykehus etter kampen, og undersøkelsene der viste ingen tegn på hjernerystelse, opplyser Senegals lege Abdourahmane Fedior. Spilleren selv la også ut en oppdatering fra sykehuset - et bilde med tommel opp.

«Alle symptomene han hadde ute på banen var borte. Vi har fulgt tilstanden hans ganske nøye. Alt er normalt på røntgenbilder», sier legen i pressemeldingen som fotballforbundet har kommet med. 

Mane la før helgen ut bilder av seg selv på Instagram, der han er tilbake på treningssykkelen.

Liverpool-angriperen er kanskje Senegals viktigste spiller, for et land som har ambisjoner om å vinne hele mesterskapet.

Senegal har vært under press fra organisasjonen Headway om å droppe Mané i kvartfinalen av helsemessige årsaker, men ser altså ikke ut til å lytte til rådene derfra.