Klopp er ekspert på semifinaler

Jürgen Klopp lar sjelden en mulighet til å nå en finale gå fra seg.

I kveld spiller Liverpool sin første semifinale siden 18. desember 2019, da Monterrey ble slått 2-1 og Liverpool tok seg til finale i VM for klubblag - en finale de som kjent vant. 

Det er en av mange semifinaler de røde har vært i siden Jürgen Klopp tok over jobben som manager i oktober 2015. Allerede i hans første sesong ble det to semifinaler. Først ut var mot Stoke i ligacupen. Liverpool vant bortekampen 1-0, men tapte med samme siffer på Anfield. Dermed ble det straffekonk. Der ble Simon Mignolet helt, og de røde tok seg til finalen der det ble tap mot Manchester City. 

Senere samme vår var det duket for en ny finale. Villarreal var motstander i Europa League. Liverpool tapte bortekampen 1-0, men slo kraftig tilbake på Anfield og vant 3-0. Igjen ble det dessverre tap i finalen, denne gangen mot Sevilla. 

Kun ett tap

Året etter kom Liverpool igjen langt i ligacupen, og i semifinalen var Southampton motstander. Men her kom Klopps eneste semifinaletap som Liverpool-manager. Begge kampene endte med 1-0-seier til The Saints, som tok seg til finalen der de til slutt tapte mot Manchester United. 

I 2018 slo Liverpool tilbake, da Roma var sesongens semifinalemotstander, og denne gangen var det Champions League. Dobbeltoppgjøret ble en skikkelig målfest. Liverpool vant 5-2 hjemme før de tapte 4-2 på Olympiastadion. Det var nok til å gå til finalen, som endte med et frustrerende tap mot Real Madrid. 

I 2019 skulle revansjen komme på alle plan. Igjen var det i Champions League Liverpool skulle ta seg til semifinalen, og denne gang var Barcelona motstander. Etter 3-0-tap på Camp Nou tenkte nok mange at Klopp for en sjelden gangs skyld måtte gi tapt i siste hinder før finalen, men det som skjedde på Anfield i returkampen husker vi selvsagt godt. Denne gangen skulle det også bli suksess i finalen, en triumf som også førte med seg trofeer i supercupen og VM for klubblag. 

Sistnevnte turnering ble spilt for litt over to år siden, og det er forrige gang Liverpool var i en semifinale. I kveld er det tilbake der alt startet, nemlig i ligacupen, og Arsenal er motstander. 

Ingen har vunnet ligacupen flere ganger enn Liverpool. Sammen med Manchester City står Anfield-klubben med åtte triumfer. City har vunnet de fire siste utgavene av turneringen, men denne gangen blir det enten Liverpool, Chelsea eller Arsenal som kan løfte trofeet.