Alt du trenger å vite før kveldens semifinaleNå skal endelig den første semifinalen spilles. Blir det høy temperatur igjen når Arteta returnerer til Anfield?

Les deg opp før kveldens kamp mot Arsenal.

Egentlig skulle dette vært kvelden der vi fikk svaret på hvem som skal møte Chelsea i ligacupfinalen på Wembley 27. februar, men på grunn av smitteutbruddet i Liverpool i forrige uke er dette den første av to semifinaler.

Liverpool hadde et utbrudd, og fikk utsatt kampen. Det gjorde at de også mistet fordelen med å avslutte på hjemmebane, og kveldens kamp på Anfield blir den første av to oppgjør, med retur på Emirates Stadium om en uke.

– Selvfølgelig utgjør det en forskjell. Hvis du vinner begge kampene har det ikke noe å si, men med tanke på hvilket trøkk og løft Anfield kan gi, vil det bli en forskjell, sier Klopp.

Reglene i ligacupen

Både Liverpool og Arsenal har tynnere tropper til denne kampen enn de ville hatt i en vanlig sesong, uten covid og Afrikamesterskap.

I ligacupen er det tillatt med fem innbyttere. Hvert lag kan ha ni spillere på benken. Lagene vil kunne foreta bytter tre ganger i løpet av åpent spill, i tillegg til i pausen, og kan selvsagt bytte flere spillere på en gang.

Managerne er ikke særlig fan av det, men det skal altså avgjøres over to kamper. Det er ikke bortemål i semifinalene.

Dersom det skulle stå likt også etter kampen på Emirates Stadium neste torsdag, vil det spilles to ganger 15 minutter ekstraomganger. Det vil så bli avgjort på straffesparkkonkurranse dersom lagene fortsatt er like langt.

TOPPSCORER: Takumi Minamino er Liverpools toppscorer i turneringen. Han scoret også mot Arsenal i forrige ligamøte.

TOPPSCORER: Takumi Minamino er Liverpools toppscorer i turneringen. Han scoret også mot Arsenal i forrige ligamøte.

Hva sier managerne?

Mikel Arteta virket mindre opptatt av utsettelsen forrige uke enn mange av supporterne til laget han leder.

– Det er utenfor vår kontroll. EFL har ansvar med å sjekke statusen for hver enkelt spiller, og så ta en avgjørelse på om kampen kan spilles eller ikke. Avgjørelsen var å utsette kampen, så da hadde de de riktige grunnene til å gjøre det, sa Arteta på sin pressekonferanse.

– Ting er ekstremt ustabilt og usikkert. Jeg vet ikke hvilken situasjon vi vil ha i dag, eller om det er annerledes enn i går. Jeg kan ikke gå inn i detaljer på det. Det er som det er. I den siste uken har vi mistet så mange spillere av mange ulike grunner, og vi prøver å tilpasse oss til det. Jeg vil bruke de spillerne vi har, og gjøre det beste utav det, sa han videre. Les mer i egen sak om pressekonferansen. 

NYTT MØTE: I kveld møtes Mikel Arteta og Jürgen Klopp igjen. Begge har vært smittet av covid den siste tiden og er nylig ute av isolasjon.

NYTT MØTE: I kveld møtes Mikel Arteta og Jürgen Klopp igjen. Begge har vært smittet av covid den siste tiden og er nylig ute av isolasjon.

Klopp sier at han er desperat for å nå en finale i ligacupen denne sesongen, og hinter om at det misforstått at han nedprioriterer de nasjonale cupene.

– Ja, vi er desperate, vi ønsker definitivt å gå videre, sier Jürgen Klopp i den lukkede delen av onsdagens pressekonferanse

– Vi har alltid ønsket det, der er det en stor misforståelse. Vi har vært i semifinalen en annen gang, og tapte den. Men vi er her for å vinne troféer. Det er et trofé, og vi er ganske bestemt på å komme videre her. Men det er et stort hinder mellom nå og da – Arsenal er i veldig god form, så det vil ikke bli enkelt – men vi skal gi det et skikkelig forsøk, sier han.

Vi fulgte alt Klopp sa i sin åpne pressekonferanse i denne artikkelen

Hvordan er skadesituasjonen?

Det er ikke bare Liverpool som har spillere borte på grunn av Afrikamesterskapet. Mens Liverpool må klare seg uten Naby Keita, Sadio Mané og Mohamed Salah som er i mesterskapet i Kamerun, er Arsenal uten Thomas Partey, Pierre-Emerick Aubameyang, Nicolas Pepe. Omar Rekik og Mohamed Elneny av samme grunn.

I tillegg må de klare seg uten de viktige offensive spillerne Emile Smith Rowe og Martin Ødegaard. Heller ikke Takehiro Tomyasu ser ut til å rekke kampen, men den tidligere kapteinen Granit Xhaka skal være klar igjen. Les egen artikkel om skadesituasjonen i Arsenal.

UTE: Martin Ødegaard mister kampen.

UTE: Martin Ødegaard mister kampen.

For Liverpool er Thiago Alcantara og Divock Origi dessverre fortsatt skadet. Heller ikke Nathaniel Phillips eller Harvey Elliott blir klare til denne kampen, men førstnevnte skal være på bedringens vei. 

Trent Alexander-Arnold og Alisson Becker er tilbake i full trening, og Klopp har hintet om at Alisson kan stå i mål i ligacupen for aller første gang. 

Neco Williams, Owen Beck, Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson, James Milner og Diogo Jota var spillere som ikke var involvert mot Shrewsbury, som det ikke har blitt meldt om skader på. Klopp sa at de spillerne som måtte stå over i FA-cupen vil være tilgjengelig igjen denne uken.

Hvordan har det gått så langt?

Arsenal har gjort det bra i Premier League, etter en tøff start. De er i skrivende stund på femteplass i Premier League, to poeng bak West Ham som er på den viktige fjerdeplassen. Arsenal har én kamp til gode, og kan ta seg forbi dersom de vinner hengekampen.

Dette er en sesong der Arsenal er uten europacupspill. I helgen røk de ut av FA-cupens tredje runde borte mot Championship-klubben Nottingham Forest.

I ligacupen gikk de inn i andre runde siden de ikke er i Europa, og slo West Bromwich 6-0. I tredje runde slo de AFC Wimbledon 3-0, før Leeds ble slått 2-0 i åttendedelsfinalen. «The Gunners» vant 5-1 mot Sunderland i kvartfinalen, og har så langt møtt veldig overkommelig motstand i årets ligacup.

Liverpool startet årets turnering med å slå Norwich City 3-0 på bortebane, før de fikk bortekamp mot Preston. Den ble vunnet 2-0. I kvartfinalen før jul kjempet de røde seg tilbake mot Leicester City, klarte 3-3, og vant på straffesparkkonkurranse. Klopp har så til de grader rotert på laget i denne turneringen så langt, og har hatt 30 ulike spillere med i troppen til de tre kampene. 25 har kommet på banen, men i kveld forventer vi et sterkere mannskap.

Hvem skal starte for Liverpool?

Det er ikke lett å spå lag for kveldens kamp, siden det er en turnering som sjelden har blitt så høyt prioritert. Samtidig er det veldig lenge siden forrige semifinale, og med Manchester City utslått fra en turnering de har dominert, er det virkelig et trofé Liverpool kan vinne.

Klopp har allerede hintet om at Alisson Becker kan komme til å stå i mål. Han har flere spillere som trenger «rytme» etter skader og isolasjon, så kanskje får vi se et langt sterkere lag enn det vi ellers ville fått sett. Det er veldig lenge siden Trent Alexander-Arnold har spilt i ligacupen, men kanskje kan det komme til å skje i kveld. Roberto Firmino, Diogo Jota og Takumi Minamino blir svært viktige denne måneden med Afrikamesterskapet, og det blir spennende å se om han bruker alle tre fra start, eller om vi får se en unggutt eller Alex Oxlade-Chamberlain i en angrepsrolle.

Vi har spurt leserne om hvilket lag de ønsker seg. Her kan du stemme på ditt lag.

Andre artikler

Vi har skrevet en del inn mot denne kampen. Her er link til noen av artiklene:

Kommentar All støyen og den teite konspirasjonsteorien gir i alle fall håp om et høylytt og heltent Anfield

Arsenal har skiftet kurs – nå satser de ungt, og det har gitt kjapt utslag

Over fire mål i snitt når disse lagene møtes

Sterke kontraster i ligacupmøtene med Arsenal: Fra ti mål til ingen

– Ligacupen var det eneste jeg vant som Liverpool-spiller. Klopp sitt lag har en stor mulighet her

EFL kommer ikke til å etterforske Liverpool 

FRA START? Alisson Becker ser ut til å starte kveldens kamp.

FRA START? Alisson Becker ser ut til å starte kveldens kamp.

Hvordan kan du følge kampen? 

Liverpool - Arsenal har avspark kl. 20.45, og vises på V4 og Viaplay i Norge. Studiosendingen starter kl. 20.15.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).