Mikel Arteta svarte på spørsmål om utsettelsen, og har utfordringer i egen tropp før semifinalen

Arsenal-manager Mikel Arteta har holdt sin pressekonferanse, og utsettelsen i forrige uke har vært tema.

Det er sjelden vi har hørt så mye snakk om en kamp som ikke har blitt spilt, men etter at Liverpool ba om utsettelse av semifinalen mot Arsenal i forrige uke, har det vært høyt på agendaen.

Arsenal-manager Mikel Arteta, som nylig er tilbake fra isolasjon etter selv å ha vært smittet, fikk spørsmål om utsettelsen på sin pressekonferanse.

– Det er utenfor vår kontroll. EFL har ansvar med å sjekke statusen for hver enkelt spiller, og så ta en avgjørelse på om kampen kan spilles eller ikke. Avgjørelsen var å utsette kampen, så da hadde de de riktige grunnene til å gjøre det, sier Arteta.

– Vi stoler på at hver eneste test skal være så troverdig som mulig. Det kommer alltid til å være noen prosent som går galt. Først og fremst må du stole på de menneskene som utfører testene. At det er gjort på riktig måte, og at vi har det riktige utstyret eller best mulige utstyret, og etter det er det vanskelig å dømme.

Flere forfall i egen tropp

Arsenal tapte mot Nottingham Forest i helgen, og har selv spillere bortreist i Afrikamesterskapet. Arteta forteller at ting endrer seg hele tiden med dagens situasjon.

– Ting er ekstremt ustabilt og usikkert. Jeg vet ikke hvilken situasjon vi vil ha i dag, eller om det er annerledes enn i går. Jeg kan ikke gå inn i detaljer på det. Det er som det er. I den siste uken har vi mistet så mange spillere av mange ulike grunner, og vi prøver å tilpasse oss til det. Jeg vil bruke de spillerne vi har, og gjøre det beste utav det, sier han.

– Det har vært forskjellige grunner. Noen skader, noen smittetilfeller, noen forfall med spillere som må dra til Afrikamesterskapet.

Granit Xhaka, Takehiro Tomiyasu og Emile Smith Rowe regnes som usikre til kampen, og vil bli sjekket inn mot kampen. Pierre-Emerick Aubameyang, Thomas Partey, Mohamed Elneny og Nicolas Pepe er i Afrikamesterskapet.

Han fikk også spørsmål om hvordan det blir å møte Liverpool uten Sadio Mané og Mohamed Salah, som har gitt Arsenal mye trøbbel tidligere.

– Jeg har alltid håp når jeg spiller og kjemper for hvilket som helst trofé. De har noen spillere ute, men vi har også mange ute. Det er som det er. Vi vil dra dit og prøve å vinne den første kampen, for å sette oss i en bedre posisjon før returen.

Kl. 14.00 skal Jürgen Klopp holde sin pressekonferanse.

Liverpool - Arsenal spilles torsdag kl. 20.45, og vises på V Sport 1 og Viaplay.