– Ligacupen var det eneste jeg vant som Liverpool-spiller. Klopp sitt lag har en stor mulighet her

Dirk Kuyt håper og tror at torsdagens semifinale mot Arsenal blir prioritert.

Torsdag kveld skal Liverpool møte Arsenal på Anfield, i den første av to semifinaler i ligacupen. Dirk Kuyts siste sesong for Liverpool var i 2011/12, under Sir Kenny Dalglish. Da vant han også sitt eneste trofé med klubben.

– Jeg hadde seks flotte år i Liverpool, og vi kjempet om mange troféer i den tiden – men ligacupen var det eneste troféet jeg fikk løftet, sier Kuyt til Liverpoolfc.com.

– Vi spilte i Champions League-finalen i 2007 og endte som nummer to i Premier League noen år senere. Jeg var desperat etter sølvtøy da jeg hadde kommet til min siste sesong på Anfield. I februar 2012 fikk jeg endelig hendene i et trofé. Jeg skulle gjerne ha vunnet mer, men jeg kan i det minste si at jeg var med på å bidra i klubbens historie med et trofé.

Kuyt startet kampen på benken, men kom inn for Andy Carroll i første ekstraomgang. Liverpool vant til slutt på straffer, der nederlenderen tok Liverpools tredje, og ble den første røde som scoret!

– Da vi slo Cardiff City på Wembley var det noe jeg aldri vil glemme. Jeg hadde med meg familien og venner for å se kampen, og de snakker fortsatt om den dagen, selv om det snart er 10 år siden. Dette er anledninger du husker etter at du har lagt opp.

En stor mulighet

Liverpools siste trofé var Premier League-tittelen i 2019/20-sesongen. Nå håper og tror han at laget prioriterer ligacupen, og kommer seg til en finale.

– Når du kommer til det stadiet der du nærmer deg Wembley, er det noe du blir desperat for. Slik ser jeg for meg at Jürgen Klopp sitt lag vil føle det mens de forbereder seg på å møte Arsenal i semifinalen, sier han.

Ligacupfinalen skal spilles mellom de to åttendedelsfinalene mot Inter i Champions League. Han tror en slik finale vil kunne gi Liverpool et løft inn mot de siste månedene av sesongen.

– Ligacupen er en annerledes turnering, siden du kan løfte troféet midt i en sesong, heller enn på slutten. Dersom du vinner kan det gi deg et stort løft på et viktig tidspunkt i kalenderen. Du har kjempet i månedsvis for å plukke opp viktige poeng, men så kommer det en mulighet til å vinne noe. Det er en stor mulighet for dette Liverpool-laget, etter min mening.

Liverpool - Arsenal spilles torsdag kl. 20.45, og vises på V Sport 1 og Viaplay.