Sterke kontraster i ligacupmøtene med ArsenalFra ti mål til ingen

To ganger har Liverpool møtt Arsenal i ligacupen i Klopp-æraen.

To ganger har Liverpool trukket Arsenal i ligacupen i Jürgen Klopps tid som Liverpool-manager. Begge ganger var i fjerde runde, i henholdsvis oktober 2019 og oktober 2020.

Straffespark-konkurranser

Det var store kontraster i de to møtene, men de hadde også svært konkrete fellestrekk. Begge ble nemlig spilt på Anfield, begge ble avgjort på straffespark-konkurranse, og begge straffespark-konkurransene endte 5-4.

Liverpool vant i 2019, da det ble gjort utrolige ti mål i løpet av ordinær tid, mens Arsenal gikk videre forrige sesong, da ingen av lagene klarte å gjøre mål i ordinær tid.

Liverpool-fans vil nok huske oppgjøret som endte 5-5 best, og utvilsomt med mest glede.

Liverpool tok en tidlig ledelse etter et selvmål fra Shkodran Mustafi, men Arsenal svarte og ledet 3-1 etter 36 minutter etter ett mål fra Lucas Torreira og to fra Gabriel Martinelli.

James Milner ga Liverpool fornyet håp da han satte inn et straffespark like før pause, men bare ni minutter var spilt av annen omgang da Ainsley Matiland-Niles sendte Arsenal to mål foran igjen.

To kjappe mål fra Alex Oxlade-Chamberlain og Divock Origi førte Liverpool tilbake i kampen etter en drøy times spill, men gleden ble kortvarig da Joe Willock sendte Arsenal foran igjen med tjue minutter igjen å spille.

Fire minutter på overtid ble Origi den store helten, da han utlignet til 5-5 etter et praktfullt innlegg fra Neco Williams.

Vant semifinalen i 1978

Dette er ikke første gangen at Liverpool møter Arsenal i en semifinale i ligacupen. Det skjedde også i 1978, da Liverpool vant den første semifinalen på Anfield 2-1, og så holdt The Gunners til 0-0 på Highbury.

Malcom MacDonald ga Arsenal føringen allerede etter 13 minutter i den første kampen på Anfield, men Kenny Dalglish utlignet midtveis i første omgang etter en assist fra David Fairclough. Tidligere Arsenal-spiller Ray Kennedy gjorde vinnermålet i det 81. minutt.

Finalen på Wembley mellom Liverpool og Nottingham Forest endte uten scoringer, men Forest var Liverpools Nemesis på den tiden og vant omkampen på Old Trafford 1-0. Vinnermålet kom på et straffespark satt inn av John Robertson tidlig i annen omgang.

The Gunners satte en stopper for Rush sin utrolige statistikk

Liverpool har også møtt Arsenal i en finale i ligacupen. Det var i 1987, da The Gunners ble for sterke og vant 2-1 på Wembley. Dette var utrolig nok første gang Liverpool gikk på et tap i en kamp hvor Ian Rush hadde scoret!

– Jeg husker kampen godt. Min første periode i Liverpool gikk mot slutten, og jeg visste jeg ville slutte meg til Juventus etter sesongen. Jeg var desperat etter å vinne noe i min siste sesong for klubben, og vi visste at ligacupen ville være vår beste sjanse. Vi toppet ligaen på det tidspunkt, men vi hadde tapt våre to siste kamper og Everton pustet oss i nakken med kamper til gode, og de endte opp med å ta ligatittelen, minnes Rush i et intervju med The Guardian.

– Vi spilte ganske bra i finalen, men Charlie Nicholas gjorde to billige mål for Arsenal. 

– Jeg hadde spilt for Liverpool i sju år, og det var utrolig å spille så lenge uten å tape kamper som jeg scoret i. Jeg ga oss ledelsen, men Nicholas utlignet like før pause. Stemningen i garderoben i pausen var ganske avslappet. Vi følte vi kunne vinne kampen, men dessverre gjorde vi ikke det.

– Jeg husker supporterne var skuffet etter kampen. Vi gjorde vårt beste, men hadde ikke hellet på vår side. Den utrolige rekken av kamper uten tap hvor jeg scoret var brutt, og jeg var på vei til Juventus. Jeg følte det var slutten på æra. Etter sju år og alle de kampene hvor vi aldri ble slått når jeg scoret, gjentok det hele seg uken etterpå, da vi tapte 2-1 borte mot Norwich, hvor jeg også scoret.