Klopp med hint om at det neppe blir noen kjøp i januar

Jürgen Klopp sier han må klare seg med spillerne som allerede er i klubben.

Skader, korona og Afrikamesterskapet fører til at Liverpool må klare seg gjennom årets første måned med en relativt tynn stall. Til søndagens kamp mot Chelsea er Thiago, Takumi Minamino, Nat Phillips, Divock Origi og Harvey Elliott ute med skade, mens Andy Robertson er suspendert.

Jürgen Klopp avslørte også på fredagens pressekonferanse at tre spillere har testet positivt for covid-19, men han gikk ikke ut med navn i påvente av svar på PCR-testene. 

Men det er først etter kampen mot Chelsea det virkelig begynner å bli komplisert, når Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita reiser til Kamerun for å kjempe om tittelen i Afrikamesterskapet. 

– Vi har visst en stund at det vil bli en vanskelig situasjon, men det er ikke bare de tre spillerne vi mister, for vi har også trolig noen som ikke kan spille mot Chelsea på grunn av covid, sa Klopp fredag.

Klarer seg med de han har

Noen supportere vil nok ønske seg forsterkninger i januarvinduet, men det er kjent at det ikke er lett å sikre seg gode spillere til en brukbar pris midt i sesongen. Klopp er klar på at laget må klare seg gjennom den vanskelige perioden med spillerne som allerede er i klubben. 

– Problemer i fotball må løses med fotballøsninger, og de finner vi hos spillerne som vi allerede har tilgjengelig. Det er det vi kommer til å gjøre, sa Klopp.

Han er åpenbart frustrert over at det ikke er lett å sette sammen et lag som kan spille mange kamper på rad sammen.

– Jeg vet hvordan vi kunne spilt hvis alle sammen var friske og tilgjengelige. Det ville vært et veldig sterkt lag. Men jeg vet ikke hvem som er tilgjengelig fra og med den tredje, så vi får se når den tid kommer, sa Klopp.

Etter kampen mot Chelsea er det en cuptrippel som står på menyen. Hjemmekampen mot Shrewsbury er omringet av to semifinalekamper mot Arsenal i ligacupen.