Ti fine øyeblikk vi husker fra 2021

Vi tar et tilbakeblikk på noen av de hyggelige minnene Liverpool FC har gitt oss i år.

2021 har vært et år med opp- og nedturer for Liverpool, og i et tilbakeblikk med alt vi husker kunne vi også tatt med noe av det vi helst skulle vært foruten. Skader, dårlig form og korona som noen eksempler.

Her bryr vi oss ikke om nedturene. I stedet har vi tatt med ti fine øyeblikk vi husker fra 2021. Øyeblikkene er ikke rangert, men er lagt inn i kronologisk rekkefølge for når de skjedde. Takk for det gamle!

1. Alisson-mirakelet

1. Alisson-mirakelet

Det hadde ikke vært så mye å glede seg over de første månedene av 2021. Liverpool tapte og tapte og klarte nesten ikke score mål. Da det var bortekamp mot West Bromwich 16. mai hadde formen kommet seg igjen, og topp fire-håpet levde.

Det så ut til å bli en nedtur på The Hawthorns med en kjedelig poengdeling, frem til Liverpool satset alt i kampens siste øyeblikk. Alisson Becker fikk klarsignal til å gå opp på et hjørnespark.

Innsvingeren fra Trent Alexander-Arnold var perfekt, og hodestøtet var enda bedre. Der og da visste vi at topp fire ble sikret. Se heller ikke bort fra at det var der reisen mot trofé nummer syv i Champions League startet.

2. Topp fire ble sikret foran 10.000 tilskuere

2. Topp fire ble sikret foran 10.000 tilskuere

Liverpool fulgte opp med 3-0 borte mot Burnley og hadde bare en transportetappe igjen i sesongens siste hjemmekamp mot Crystal Palace for å sikre seg en plass i Champions League.

Det ble en ekstra fin begivenhet fordi det var en forsmak på det vi skulle få oppleve denne høsten, nemlig fotball foran tilskuere igjen.

Mot Crystal Palace vant de røde 2-0 etter to mål av Sadio Mané, og spillerne, med heltene Nat Phillips og Rhys Williams i spissen, kunne ta seg en fortjent æresrunde rundt banen og motta sin hyllest.

3. Gjensyn med van Dijk og fulle tribuner

3. Gjensyn med van Dijk og fulle tribuner

Den nye sesongen ble innledet med 3-0-seier borte mot Norwich, men det var helgen etterpå man virkelig fikk føle på gjensynsgleden. For første gang på nesten halvannet år var Anfield fullsatt, og for første gang på nesten et år fikk vi se Virgil van Dijk i Liverpool-drakten.

Diogo Jota fikk dessuten score foran jublende tilskuere på Anfield for første gang, før Sadio Mané sørget for 2-0-seier. Harvey Elliott viste dessuten at han kunne være løsningen på behovet for en ny midtbanespiller.

Det var mye å glede seg over denne augustdagen.

4. Ekte europeisk aften

4. Ekte europeisk aften

Det var historisk sus over sesongens første kamp i Champions League. AC Milan kom på besøk - et lag Liverpool tidligere utelukkende hadde møtt i finaler.

Forrige sesong ble det til og med spilt hjemmekamp i Budapest, så det å få Champions League-fotball tilbake til et fullsatt Anfield smakte godt. Og lagene skapte fest.

Det virket som spillerne bare hadde fått beskjed om å gå på offensiven hele kampen. 1-0 ble til 1-2 før Liverpool snudde til seier, etter en suser fra kaptein Jordan Henderson.

5. Best i verden

5. Best i verden

3. oktober 2021 var datoen der mange falt ned på samme konklusjon. For øyeblikket er Mohamed Salah verdens beste fotballspiller.

Egypteren har i flere år levert på et stabilt og ekstremt høyt nivå, men det var noe magisk over solomålet mot Manchester City. Selv Messi ville vært stolt av det.

Man fikk følelsen av at Salah er en mann som kan redde Liverpool ut av de verste kniper og skyte laget til enda nye høyder. Han leverte også en målgivende av ypperste kvalitet i samme kamp, og helgen etter kom et nytt solomål mot Watford. For en spiller!

6. 5-0 på Old Trafford

6. 5-0 på Old Trafford

Manchester United var ikke i særlig god form da Liverpool kom på besøk til Old Trafford 24. oktober, men man vet jo at form ikke pleier å spille noen rolle i slike kamper.

Det som skjedde den dagen var nærmest surrealistisk. Helt fra Naby Keita ga Liverpool en tidlig ledelse ble det nærmest en parodi på forsvarsspill fra hjemmelaget. Liverpool gikk til pause på 4-0 med en følelse av at de ikke hadde spilt veldig bra. Det endte 5-0, etter hattrick av Salah, og etter en andre omgang der Klopps lag ikke gadd å gå for flere mål.

To 5-0-seiere på bortebane på rad var et faktum, med en borteseier mot Atletico Madrid skvist mellom.

7. Champions League-dominans

7. Champions League-dominans

Det var snakk om dødens gruppe da Liverpool ble trukket mot Atletico Madrid, AC Milan og Porto. Men det var bare for de tre motstanderlagene at spådommen stemte, for Liverpool feide over alle sammen.

Helt fra den nevnte åpningskampen mot AC Milan gikk det bare én vei, og for første gang i klubbens historie vant de røde samtlige kamper i gruppespillet.

Vi husker godt den sterke seieren på Wanda Metropolitano og nok en storseier i Porto. Men favorittøyeblikket var i hjemmekampen mot portugiserne, da Thiago sendte i vei et langskudd vi aldri har sett maken til.

8. Revansje på Goodison Park

8. Revansje på Goodison Park

Bortekampen mot Everton forrige sesong gidder vi ikke snakke om. Vi lar heller maktdemonstrasjonen fra desember i år tale for seg.

Rafa Benitez har tatt over de blå, men han klarte ikke demme opp for Jürgen Klopps lag, som kjørte fullstendig over sine naboer.

4-1 ble med hjem til Anfield, og nok en storseier mot en stor rival var innkassert.

9. Origi lever fremdeles

9. Origi lever fremdeles

Glede ble til frustrasjon i den påfølgende bortekampen mot Wolves. Liverpool skapte mange sjanser, men klarte utrolig nok ikke å score. Missen til Jota blir ikke glemt med det første.

Men hva er best å gjøre når man er i trøbbel? Sett inn Divock Origi.

Fire minutter på overtid i den kjedelige kampen dukket han opp igjen, slik han har gjort så mange ganger før. Liverpool-legenden slo til igjen og skaffet en deilig, deilig seier.

10. Gerrard tilbake på Anfield

10. Gerrard tilbake på Anfield

11. desember 2021 er nok en dato Steven Gerrard kommer til å huske for alltid. Det var da han kom tilbake til Anfield som manager. Men ikke for Liverpool.

Scouseren har tatt over Aston Villa og hadde fått en god start på livet som Premier League-manager før møtet med Jürgen Klopp og Liverpool.

Det var ikke langt unna at han klarte å snike med seg et poeng, men straffesparket til Mohamed Salah avgjorde kampen. Etter kampen kunne Gerrard få sin hyllest fra sitt kjære publikum på Anfield.