Liverpool ønsker at Mané skal droppe kvartfinalen

Anfield-klubben mener at Sadio Mané bør følge protokollen til Premier League for hodeskader, men kan ikke diktere hva spilleren gjør når han representerer sitt land.

Liverpool har gått til det skritt å direkte oppfordre Sadio Mané til å stå over søndagens kvartfinale i Afrikamesterskapet mot Ekvatorial-Guinea, etter at spissen fikk en kraftig smell i hodet i en kollisjon med Kapp Verdes keeper tirsdag.

Mane var tydelig groggy etter sammenstøtet, og ble etter hvert tatt av banen og sendt til sykehus. Fra Senegal-leiren hevdes det at Mané ikke fikk noen hjernerystelse i kollisjonen, og Liverpool-spilleren deltok for fullt på Senegals treningsøkter fredag og lørdag.

Ville ha stått over om det hadde vært Premier League-kamp

Premier Leagues protokoll for denne type hodeskader tilsier at spilleren automatisk skal stå over neste kamp, og Liverpool har ifølge Daily Mail oppfordret sin spiller til å gjøre nettopp dette.

Senegals landslagssjef, Aliou Cisse, antydet imidlertid lørdag at han akter å benytte Mané i kvartfinalen, mot ønsket til klubben som eier spilleren.

Daily Mail skriver at Liverpool har vært i direkte kontakt både med 29-åringen og landslagsledelsen til Senegal og gitt klart uttrykk for sitt standpunkt i saken, men Merseyside-klubben har ingen mulighet til å diktere hva spilleren og landslagsledelsen skal foreta seg.

– Det går bra med ham, uttalte landslagssjef Aliou Cisse til pressen lørdag, og antydet dermed at han akter å benytte Mané fra start i kvartfinalen.

– Vi har aldri gamblet med helsen til våre spillere. Et resultat blir aldri prioritert foran spillernes helse, hevder Senegals landslagssjef.