Målløst i duellen mellom Mané og Keita

Nå ligger begge veldig godt an med tanke på avansement.

Afrikamesterskapet fortsetter å være en målfattig turnering. Fremdeles er det kun vertsnasjon Kamerun som har scoret mer enn én gang i en kamp - de har sågar gjort det to ganger.

For resten av landslagene virker det vanskelig å finne veien til mål, og det gjaldt også fredag da Senegal og Guinea møttes til dyst. Sadio Mané og Naby Keita bar kapteinsbindet for hvert sitt lag, og før kampen ga de to lagkameratene hverandre en god klem. 

Selve kampen ble relativt sjansefattig. Spesielt før pause, da det kun var én avslutning på mål. Den var det Guinea som stod for. Keita fikk slå mange hjørnespark, men ingen ga uttelling. Midtbanespilleren var også nede for telling på et tidspunkt, men han kom seg opp igjen og klarte å spille videre.

I andre omgang var det Senegal som dominerte og satte press på underdogene fra Guinea. Etter 64 minutter pådro Keita, som spilte i en meget offensiv rolle, seg et gult kort. Fire minutter senere var Mané på pletten og spilte frem Bouna Sarr, som ikke klarte å score. Mer skjedde ikke i løpet av kampen.

Poengdelingen gjør at begge lag ligger meget godt an til å gå videre til åttedelsfinalen. 16 av 24 lag skal videre, og med fire poeng ligger man godt an til minst å bli en av de beste treerne dersom man ikke kommer seg inn blant de to beste i gruppen. 

Lørdag skal Mohamed Salah og Egypt i aksjon mot Guinea-Bissau. De trenger en seier etter å ha tapt åpningskampen mot Nigeria. Guinea og Senegal skal i aksjon igjen på tirsdag, mot henholdsvis Zimbabwe og Malawi.