Tror hele fronttrioen vil få tilbud om ny kontrakt

The Athletic-journalist David Ornstein med interessant oppdatering på kontraktssituasjonen i Liverpool.

Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino vil alle være i 30-årene når vi skriver sommeren 2022, og en annen ting de har til felles er at de da bare vil ha ett år igjen av sin nåværende kontrakt med Liverpool. 

Det snakkes veldig mye om Salahs kontrakt, og litt mindre om de andre to. Nå har imidlertid The Athletic-journalist David Ornstein kommet med en kort, men interessant oppdatering på alle tre. Ornstein har vært tidlig ute med flere Liverpool-nyheter det siste året - blant annet interessen for Ibrahima Konaté og den nye kontrakten til Jordan Henderson. 

– Jeg er ikke sikker på om Firmino eller Mané kommer til å fornye. Jeg tror de vil få hvert sitt tilbud, og så blir det opp til spillerne selv. Nøkkelen er Salah, sier Ornstein i et intervju med Sky Sports News.  

– Kan ikke se at Liverpool selger Salah

Situasjonen til Salah er meget spennende, og slik det ligger an nå kan det gå begge veier. Salah sa i et intervju tidligere denne uken at han ikke ber om sprø summer. The Telegraph skrev deretter at summen han ønsker er 400.000 pund i uken - det samme som for eksempel Manchester Citys Kevin De Bruyne. 

– Det viser seg jo at Liverpool ikke vil imøtegå Salahs krav, så det er et pokerspill som foregår for øyeblikket. Takker Salah ja til det han får tilbudt eller vil Liverpool øke tilbudet, sier Ornstein.

Journalisten sier det er lite sannsynlig at Liverpool kommer til å selge Salah til sommeren uansett hva som skjer, og at det i tilfelle det ikke skulle bli enighet er mer aktuelt at han går gratis sommeren 2023. Det så vi at klubben ikke var redde for å gjøre med Gini Wijnaldum, som dro vederlagsfritt til PSG sommeren 2021. 

Samtidig har klubben vist at de kan dele ut kontrakter til spillere over 30 hvis de vil. Den nevnte forlengelsen til Henderson kom etter lange og kompliserte forhandlinger i fjor sommer. 

– Salah er verdens beste spiller for øyeblikket og er bedre, sterkere og i bedre form en noen gang, så jeg tror de vil komme til et kompromiss. Det var en vanskelig situasjon med Henderson og klubben kom til enighet med ham. Min antakelse er at det samme kommer til å skje med Salah, sier Ornstein.

Også Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita er på utgående kontrakt sommeren 2023.