Midtbanekometen ser ut til å få sin åttende kamp for sesongen

Et intervju med Liverpools offisielle nettside tyder på at Tylor Morton ikke er blant de koronasmittede Liverpool-spillerne.

Mye tyder på at Tyler Morton blir å finne i Liverpools startoppstilling mot Shrewsbury søndag ettermiddag. 19-åringen har gitt et intervju til Liverpools offisielle nettside, der han sier at han gleder seg til å spille kamp igjen.

Liverpools semifinale i ligacupen mot Arsenal torsdag kveld ble som kjent utsatt på grunn av et omfattende koronautbrudd i Liverpool-troppen, der en rekke spillere testet positivt for Covid-19 både mandag, tirsdag og onsdag. AXA Training Centre ble stengt i to dager, men åpnet igjen i dag.

Gjennombruddet

Morton har fått sitt gjennombrudd i Liverpool denne sesongen, og står bokført med sju kamper allerede. Fem fra start, og to innhopp fra benken. 

– Vi har forsøkt å beholde fokus gjennom alt det som har skjedd denne uken. Det er tøffe tider for alle i klubben, og alle klubber i Premier League. Du må holde deg klar, for alt kan skje. FA-cupkampen skal definitivt spilles, og alle gleder seg til å spille kamp igjen, og spesielt jeg, sier Wirral-gutten til Liverpoolfc.com.

Morton har stort sett fått spille sammen med erfarne førstelagsspillere i de kampene han har spilt til nå, men mot Shrewsbury på søndag kan han fort bli en av de mest erfarne spillerne på laget. På grunn av koronautbruddet er det ventet at Liverpool vil stille med en rekke juniorspillere i denne kampen. 

– Jeg har sagt gang på gang at manageren vår trolig er blant de beste i verden til å gi unge spillere muligheten. Det inkluderer meg selv. Han har gitt meg mange sjanser, og jeg kan ikke få roset ham nok for det. Vi gleder oss, og ser frem til FA-cupkampene, da han ofte har benyttet unge spillere i FA-cupen.

– Hvem vet hva som vil skje, men kanskje gir han noen nye spillere sjansen. Alle ungguttene er spente. Men også de friske seniorspillerne ønsker å spille kamp. Det er derfor vi er her, og vi er her for å vinne.

Har spilt i alle turneringer

Sesongen så langt har vært over all forventning for midtbanespilleren. Før sesongen startet ventet han ikke å få spille så mye som han har gjort for førstelaget. Han har fått spille både i ligacupen, Champions League og Premier League. I helgen vil han få sin første kamp i FA-cupen.

– Jeg hadde ikke ventet dette. Nå gleder jeg meg over hver sjanse jeg får, og fortsatt er det mye igjen av sesongen. Vi har en halv sesong igjen. Jeg skal sørge for å beholde fokus, og så får vi se hva som skjer.

Morton innrømmer at det har tatt litt tid å venne seg til livet i førstelagstroppen.

– Jeg pleide ikke å trene med førstelaget hver uke. Jeg var litt inn og ut av treningene, men nå som jeg har fått noen kamper på baken trener jeg ganske fast med dem. Derfor har jeg begynt å venne meg til førstelagslivet og førstelagsfotball.

– Det er mye tøffere fysisk enn jeg har vært vant med tidligere. Det tøffe fysiske spillet og tempoet er jo hva Premier League er kjent for. Du må være smart når du har ballen, og du må være på tå hev hele tiden. Alle spillere i Premier League er smarte spillere, og det er noe du må venne deg til. Jeg tror jeg har klart overgangen ganske bra. Forhåpentligvis klarer jeg å utvikle meg ytterligere.

– Det var surrealistisk å spille i Champions League for Liverpool. Det er på det nivået jeg ønsker å være. Det var stort både for meg og min familie at jeg fikk spille på en slik scene.

– Spillerne jeg spiller sammen med og staben jeg jobber med er på aller høyeste nivå. Liverpool er etter min mening et av de beste lagene i verden. Jeg må prøve å suge til meg alt som skjer, for det vil hjelpe meg på ferden. Jeg får spille sammen med de beste spillerne i verden, og ser hvordan de oppfører seg både på treningsfeltet og i kamper. Jeg prøver å lære av dem, og ta det med meg videre i karrrieren.

– Du forstår det ikke før du trener med dem hvor hardt de jobber, og hvor lidenskapelige de er. Hver trening er som en skikkelig kamp. Det er aldri noe tull. Alle ønsker å vinne, og det er flere som blir sure når de ikke vinner. Det er hva fotball handler om. Det er helt topp.