Shrewsbury-manageren vil ta smitteutbruddet alvorlig – han har selv vært innlagt to ganger, og ble alvorlig syk

Steve Cotterill har vært med på å slå Liverpool ut av FA-cupens tredje runde en gang før…

Siden forrige møte med Shrewsbury Town i januar 2020, har de fått ny manager. Nå ledes de av 57 år gamle Steve Cotterill, som har en lang trenerkarriere bak seg i klubber som Cheltenham, Burnley og Birmingham City.

Den tidligere Wimbledon-spilleren var manager da Liverpool fikk en sjokk-exit fra FA-cupens tredje runde i Rafael Benítez sin første sesong. Han ledet Burnley, som den gang var i Championship.

Liverpool stilte med et veldig redusert mannskap i den kampen, og Benítez fikk mye kjeft for å ikke ha respektert FA-cupen. Dette var Liverpools lag:

Dudek, Traoré, Hyypiä, Whitbread, Warnock, Raven, Welsh, Biscan, Potter, Nunez, Sinama-Pongolle.

Og det gikk ikke bra…

SELVMÅLET: Djimi Traore scoret et av de mest kjente selvmålene i Liverpools nyere historie.

SELVMÅLET: Djimi Traore scoret et av de mest kjente selvmålene i Liverpools nyere historie.

Kjent selvmål

Djimi Traorés selvmål er et av de mest kjente i klubbens nyere historie.

Richard Chaplow kom fri inne i feltet på venstrekanten, og spilte ballen inn foran mål. Der ventet langbeinte Traoré, som på klønete vis forsøkte en dragning, og drog ballen tilbake med seg inn i mål.

Du kan se målet i tweeten under.

– Det var min feil, og jeg tar ansvar for det. Jeg forsøkte å vende opp med ballen, men den spratt opp på feil del av banen, traff meg i akillesen og gikk i mål. Det var en stor feil, og Rafa synes det samme, så derfor byttet han meg ut 14 minutter senere. Han fortalte meg at jeg hadde vært for avslappet i kampen, og at selvmålet var min straff for det. Jeg er enig med ham, sa Traoré i et intervju med Guardian i 2021

– Dagen etter satt jeg i garderoben på Melwood, og Jamie Carragher kom og satte seg med meg. Han kunne se at jeg ikke hadde det bra. Vi hadde en lang samtale, og han sa: «Djimi, det er ingenting, jeg scoret en gang to selvmål i samme kamp, og det var mot Manchester United. Så slapp av», sa han. Det betydde mye, og gjorde at jeg kunne gå videre, sier Traore.

Ble veldig syk av Covid

Cotterill var manager for Burnley den dagen.

– Vi var alle skuffet over at Djimi Traore scoret selvmålet, for dersom han hadde latt den gå var Lee Roche like bak ham, og ville ha scoret en «tap-in». Men vi var glade for å ha slått ut Liverpool, sa Cotterill om den kampen i et intervju med The Athletic i 2020

BLE VELDIG SYK: Steve Cotterill ble veldig syk av korona i fjor vinter.

BLE VELDIG SYK: Steve Cotterill ble veldig syk av korona i fjor vinter.

Det var et halvt år før han fikk den jobben han er i nå. Han tok over Shrewsbury Town i november 2020. Den sesongen ledet han laget til 17. plass i League One.

Cotterill vil ta koronautbruddet i Liverpool alvorlig. Jürgen Klopp, assistent Pep Lijnders, flere andre i støtteapparatet og en rekke spillere sitter nå i isolasjon etter et større smitteutbrudd. Først fredag ettermiddag åpnet AXA Training Centre igjen, slik at forberedelsene til søndagens kamp kan starte.

Cotterill ble nemlig svært syk da han ble smittet av Covid-19, og var innlagt på intensivbehandling i 33 dager i januar og februar i fjor. I mars ble han lagt inn igjen av samme grunn.

– Jeg var redd for å legge meg, fordi jeg ikke var sikker på om jeg kom til å våkne opp igjen. Jeg åpnet øynene i firetiden på natten, og tenkte «dette er bra, jeg har i det minste våknet», sa han i et intervju med BBC i juli i fjor.

– Det var skikkelig ille. Jeg måtte ha hjelp til å spise og drikke, og følte meg forferdelig. Jeg husker at jeg hostet en morgen og tenkte «jeg kommer til å besvime». Vi måtte ringe etter en ambulanse, og jeg begynte å bli bekymret.

I juli var han fortsatt ikke helt frisk.

– Jeg er fortsatt ikke helt bra. Jeg er litt tjukk i ansiktet og rundt midten. Det liker jeg ikke, og jeg har noen arr på lungene mine. Jeg tror jeg mottok 2000 tekstmeldinger. Jeg har ikke en gang 2000 mennesker på telefonen min, sier han videre.

Liverpool - Shrewsbury Town spilles søndag kl. 15.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.