Nå drar ytterligere tre spillere på landslagssamling. Resten tar ferie

Spillerne som ikke er i Afrikamesterskapet eller skal spille VM-kvalifisering får nå en uke med fri.

Det er vinterpause i Premier League, men det betyr ikke at alle Liverpools spillere får hvile de neste to ukene. Våre tre representanter i Afrikamesterskapet skal nå spille åttedelsfinaler, mens ytterligere tre spillere skal spille VM-kvalifisering. 

Takumi Minamino er i Japans tropp som skal møte Kina 27. januar og Saudi-Arabia 1. februar i den asiatiske kvaliken. Japan ligger an til en direktebillett til VM, men har Australia hakk i hæl og trenger resultater for å unngå playoff. 

Alisson og Fabinho skal til Sør-Amerika for å gjøre unna et par kamper i kvaliken der. Roberto Firmino er ikke i troppen. Brasil er allerede klare for Qatar-VM, men må selvsagt spille ferdig sine kamper. 27. januar møter de Ecuador på bortebane. Natt til 2. februar er Paraguay gjester på Belo Horizonte. 

Mandag, tirsdag, og onsdag kan du se henholdsvis Naby Keita, Sadio Mané og Mohamed Salah sine landslag forsøke å komme seg til kvartfinalen i Afrikamesterskapet. Keita må sone suspensjon når Guinea møter Gambia. Salah og Senegal skal spille mot Kapp Verde. Salah og Egypt har fått den tøffeste trekningen - de møter Elfenbenskysten.

Ferie for resten

Resten av spillerne kan benytte vinterpausen til å lade batteriene inn mot en vårsesong det allerede lukter svidd av. 

Mens Arsenal og Newcastle drar på treningsleirer til henholdsvis Dubai og Saudi-Arabia, velger Liverpool som de fleste andre lagene i ligaen å bli igjen hjemme denne gangen. 

«Liverpool har ingen planer om å reise noe sted i løpet av pausen. Spillerne får fri den første uken, men må gjennomføre individuelle treningsprogrammer», skriver The Athletic.

Pausen kommer beleilig for en spiller som Harvey Elliott, som får to uker med opptrening før kampene begynner igjen. Thiago kan også bruke tiden på å komme tilbake fra skade, og det samme gjelder Divock Origi. Nat Phillips er en annen mann som må trene seg i form igjen etter skaden, og kanskje finner han seg også en ny klubb i løpet av vinterpausen.

Neste Liverpool-kamp er mot Cardiff på Anfield i FA-cupen 6. februar. Neste ligakamp er mot Leicester torsdag 10. februar - også det på Anfield.