Vieira går hardt ut mot dommerteamet

Patrick Vieira var alt annet enn fornøyd med straffesparkavgjørelsen.

Patrick Vieira og Crystal Palace måtte se seg slått av Liverpool for andre gang denne sesongen etter å ha kjempet seg inn i kampen igjen i andre omgang. Hjemmelaget jaktet et utlikningsmål da kampens mest diskuterte hendelse oppstod, nemlig straffesparket Liverpool fikk like før slutt.

Diogo Jota gikk ned i duell med keeper Guaita og dommer Kevin Friend valgte i utgangspunktet ikke å blåse. Men videodommer Craig Pawson sørget for at avgjørelsen ble omgjort, og Fabinho kunne sette inn spikeren i kista fra elleve meter. 

– Vi kom tilbake i andre omgang og la press på dem. De ble slitne, vi fikk et mål og kom tilbake i kampen. Vi hadde momentum, men så kom straffeavgjørelsen. Det var feil avgjørelse fra dommeren, og hadde stor innflytelse på kampen, sier Vieira til BBC ifølge The Athletic

– Diogo Jota var smart, sier Vieira, som ikke forstår hvorfor dommerne ga straffe. 

– Fotball er kontaktsport, og det har vi snakket med dommerne om på møter. Men nå gjorde de feil, og det er frustrerende. Jeg har sett det igjen mange ganger, og det er ikke straffe. Vi scoret og hadde muligheten til å kjempe for uavgjort, me dommeren satte en stopper for oss i dag, sier han.

Jürgen Klopp sier etter kampen at han ikke har sett situasjonen, men at han registrerer at videodommer og hoveddommer kom frem til samme avgjørelse.

Tapte mot erfaringen

Til Crystal Palace sine nettsider har Vieira også snakket litt om resten av kampen. 

– De var veldig gode. I første omgang var de klart best, men etter pause forsøkte vi å holde et høyt tempo. Vi skapte noen farlige situasjoner og skulle nok en gang ha scoret flere mål, sier han.

– Det var enorm forskjell på de to lagene, spesielt i første omgang. Da de hadde sin gode periode skapte de sjanser og scorte. Da vi hadde en god periode tok vi ikke vare på sjansene, og det er forskjellen, sier han. 

Franskmannen mener det kom til syne at Liverpool har mer erfaring og rutine enn Crystal Palace.

– Vi må lære på den tøffe måten, men kan ta med oss noe positivt fra kampen, sier han.