Premier League i hardt vær - nekter å bukke under for presset

Premier League har fått kritikk for at de lar klubber utsette kamper.

Jamie Carragher og Gary Neville er blant kritikerne som har stilt spørsmål rundt Premier Leagues avgjørelser om å utsette kamper som følge av spillermangel i klubbene. 21 kamper har blitt utsatt denne sesongen, hovedsakelig som følge av smitteutbrudd i en rekke klubber. Men da Arsenal i helgen fikk sin forespørsel om å utsette kampen mot Tottenham godkjent, våknet debatten virkelig til liv. 

Tottenham Hotstpur ble ifølge The Times ekstremt overrasket over at kampen ble utsatt på et tidspunkt der Arsenal kun hadde ett positivt koronatilfelle i troppen. London-klubben, som spilte uavgjort på Anfield i ligacupen torsdag, sliter med skader og har i tillegg to spillere i Afrikamesterskapet. Men samme uke som de fikk sin kamp utsatt lånte de ut Ainsley Maitland-Niles og Folarin Balogun - top spillere som har vært på banen flere ganger denne sesongen. Nå ser også Pablo Mari ut til å bli lånt ut.

«Det som begynte med utsettelser som følge av en pandemi handler nå om at klubber ikke kan stille med sine beste lag», skrev Neville på Twitter i helgen.

To skadeskutte lag som møtte opp for å spille kamp søndag var West Ham og Leeds. Sistnevnte, med syv spillere uten et eneste Premier League-minutt i bagasjen, vant kampen 3-2. Etter kampen gikk West Ham-manager David Moyes ut og kritiserte ligaen for at de ble nødt til å spille mot Norwich i midtuken, og kom samtidig med noen lite kamuflerte spark mot Arsenal.

Premier League sine regler sier at et lag skal møte opp til kamp dersom de har minst 13 utespillere pluss en keeper tilgjengelig. Ligaen hevder ifølge The Times at de gjør en helhetsvurdering når de avgjør om en kamp skal utsettes, og at de ikke bare ser på antall koronasmittede. 

Liverpool har så langt fått én Premier League-kamp utsatt. Det var da Leeds ikke kunne stille lag Boxing Day.