Premier League vurderer å stramme inn reglene for å få utsatt kamper av koronaårsaker

21 Premier League-kamper er blitt utsatt på grunn av koronasmitte i klubbene. Nå vurderer Premier League å endre regelverket til kampene som skal spilles etter vinterpausen.

Premier League skal vurdere regelverket for å få utsatt Premier League-kamper etter helgens serierunde, melder The Athletic.

Det vil bli holdt et møte i neste uke, hvor klubbene skal diskutere hvordan reglene skal forandres.

Etter helgens ligarunde, den 23. denne sesongen, tar Premier League en kort vinterferie til 8. februar. Ligaen håper nå at pausen på to og en halv uke skal gi klubbene nok tid til å innføre et nytt regelverk. 

«The Premier League forhører seg med klubbene om regelverket for utsettelser som følge av COVID-19, i lys av det endrede bildet nasjonalt og det fallende antall koronatilfeller i troppene.

Ligaens regelverk ble endret i desember etter spredningen av den nye omikron-varianten, og vi fortsetter å følge med på effekten til viruset, og vil oppdatere vårt regelverk i henhold til dette», heter det i en pressemelding fra Premier League onsdag.

Må ha 13 utespillere og en keeper tilgjengelig for at kampen skal bli spilt

Det nåværende regelverket har vært kontroversielt, og har ført til at hele 21 kamper er blitt utsatt så langt. 

Dette regelverket sier at en kamp blir utsatt dersom ett av lagene ikke har 13 tilgjengelige utespillere og en målvakt, enten fra Premier League-troppen eller blant U21-spillere med førstelagserfaring. 

Premier League har vurdert hvert enkelt tilfelle for seg, når de har tatt avgjørelsene om å utsette kamper.