Salah ble matchvinner med en flott volley

Egypt vant sin første kamp i Afrikamesterskapet.

Egypt startet Afrikamesterskapet med å tape 1-0 mot Nigeria på tirsdag, og lørdagens kamp mot Guinnea-Bissau var en som måtte vinnes.

Mohamed Salah og Egypt hadde hevet seg flere hakk fra den første kampen. «Faraoene» var det beste laget i denne kampen, uten å stråle. Til tider så Salah litt frustrert ut – han ville så mye, men nivået på lagkameratene er ikke skyhøyt i dette mesterskapet. Han kom til flere skuddforsøk før pause.

I det 69. minutt fikk han sjansen han trengte. Amr El Soleya la inn, og Liverpool-angriperen avsluttet på hel volley med sitt gode venstrebein. Målvakten var på skuddet, men det kom for overraskende og raskt, og med den scoringen ble Salah matchvinner.

I rute til avansement

Det var ikke helt uten kontroverser i denne kampen heller. I det 82. minutt utlignet Mama Balde etter en flott soloprestasjon – men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert. Også fire minutter på overtid kom Guinea-Bissau til en farlig avslutning.

Resultatet gjør at Egypt er oppe på andreplass i gruppe D. Nummer én og to fra hver gruppe går videre, i tillegg til de fire beste treerne. Med dette resultatet ligger de godt an til avansement sammen med Nigeria, som slo Sudan tidligere på lørdag.

Etter kampen ble Salah kåret til banens beste spiller, og ble intervjuet i mixed zone.

– Det var en veldig tøff kamp, men vi vant til slutt. Vi var litt slurvete med frisparket vi ga bort. Vi må vinne den neste kampen slik at vi kan kvalifisere oss. Vi gjør vårt beste for å gå så langt som vi kan i denne turneringen, sa han.

– Det er veldig tøft, og turneringen er veldig vanskelig. Alle spiller god fotball. Det vil bli tøft, som du ser, men vi skal prøve.

Til nå har Sadio Mané blitt kåret til banens beste i én kamp, Salah i denne kampen, og Naby Keita i to av to kamper så langt i mesterskapet. De røde gjør det bra i Kamerun.

Tirsdag kl. 20.00 skal Egypt spille sin siste gruppespillskamp. Da er Sudan motstander.