Bekreftet:Semifinalen på Emirates er utsatt - Liverpool har gitt fra seg hjemmebanefordelen

Liverpool har fått innvilget sin søknad om å få utsette den første semifinalen mot Arsenal.

Liverpool klarer ikke å stille lag til torsdagens semifinale i ligacupen mot Arsenal, etter et omfattende koronautbrudd i spillertroppen denne uken.

Nå er det bekreftet at kampen er utsatt. EFL har innvilget Liverpools søknad, men Liverpool har nå gitt fra seg hjemmefordelen i returkampen.

Den første semifinalen blir spilt på Anfield 13. januar klokken 20.45, med returkampen på Emirates 20. januar klokken 20.45.

Et stadig økende antall smittede

EFL melder at de har vært i konstant dialog med Liverpool FC de siste 48 timene, for å finne ut om kampen kunne spilles, men utviklingen i dette tidsrommet har resultert i at klubben har rapportert om et stadig økende antall koronasmittede.

EFL har motvillig gått med på å akseptere Liverpools søknad om utsettelse som den eneste løsningen, da Liverpool forsøker å stoppe smitteutbruddet i troppen ved å ikke reise til London.

Tidligere i dag ble det bekreftet at assistentmanager Pep Lijnders var blant de nye som er blitt smittet. Han skulle ha ledet Liverpool på Emirates, da manager Jürgen Klopp har sittet i koronakarantene siden forrige uke. Det har også spillerne Alisson Becker, Roberto Firmino og Joel Matip. 

Dermed var elleve Liverpool-spillere uaktuelle til kampen allerede før det nye smitteutbruddet. Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita har reist til Afrikamesterskapet, mens Liverpool har karer som Thiago Alcantara, Divock Origi, Takumi Minamino, Harvey Elliott og Nathaniel Phillips på skadelisten.