Lijnders koronasmittet - pressekonferansen avlyst

Assistent-manager Pep Lijnders, som skulle ha ledet Liverpool i semifinalen mot Arsenal torsdag, er blitt koronasmittet.

Med Jürgen Klopp i koronaisolasjon var det Pepijn Lijnders som skulle lede Liverpool i ligacupsemifinalen mot Arsenal. Men nå har også assistentmanageren testet positivt for Covid-19, melder Liverpool FC.

Dermed står Liverpool uten sin manager, uten sin assistent-manager og uten en rekke spillere på grunn av koronautbruddet i klubben. 

Dersom kampen ikke blir utsatt, er det ikke tatt noen avgjørelse hvem som skal lede laget i Klopp og Lijnders sitt koronafravær.

Venter på avgjørelsen til EFL

Liverpool har avlyst pressekonferansen som Lijnders skulle holde klokken 12.00 i dag.

Anfield-klubben venter fortsatt på svar på sin søknad om å få semifinalen utsatt.

The Athletic skriver at Lijnders fikk positivt testresultat tirsdag kveld. Han må nå i koronaisolasjon i en uke.

Liverpool var allerede uten elleve førstelagsspillere før det siste koronautbruddet i klubben, noe som førte til at tirsdagens trening ble avlyst.

Liverpool FC bekrefter at flere spillere og flere i staben testet positivt for Covid-19 tirsdag.

Nathaniel Phillips

47Nathaniel Phillips

ForsvarSkadet

Brakk kinnbeinet da Liverpool slo AC Milan 2-1 på San Siro den 7. desember.
Tilbake: Kan fortsette å trene så lenge treningen er kontaktfri, men vil ikke være aktuell for spill på flere uker. Det betyr at midtstopperen ikke vil være tilbake på banen før etter nyttår. Jürgen Klopp antydet at det ville gå 4-5 uker før forsvarsspilleren er tilbake i spill.

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

MidtbaneSkadet

Spanjolen var ikke i kamptroppen mot Leicester fjerde juledag på grunn av et hofteproblem. Sto også over kampene mot Chelsea og Shrewsbury på grunn av dette.
Tilbake: Midtbanespilleren skal starte et rehabiliteringsprogram mandag 10. januar, og vil trenge noe tid før han er tilbake på banen.

Alex Oxlade-Chamberlain

15Alex Oxlade-Chamberlain

MidtbaneSkadet

Måtte byttes ut etter 71 minutter i 3-0-seieren over Brentfod etter å ha tråkket over. Han gikk rett i garderoben og kunne ikke fortsette.
Tilbake: Vi kommer til å få vite skadeomfanget i løpet av de neste dagene, men det så ut til å være et skikkelig overtråkk.

Harvey Elliott

67Harvey Elliott

MidtbaneSkadet

Fikk en svært alvorlig skade da han ble taklet mot Leeds United. Han fikk venstre ankel ut av ledd, og det var også en bruddskade i ankelen.
Tilbake:
Elliott ble operert i London den 14. september. Planen er at han skal begynne å trene igjen med førstelaget etter Brentford-kampen.

Divock Origi

27Divock Origi

AngrepSkadet

Måtte stå over kampen mot Aston Villa på grunn av smerter i kneet. 
Tilbake: Jürgen Klopp sa at skaden ikke var alvorlig. Han løper nå utendørs igjen og nærmer seg.