Shrewsbury-kampen står også i fare for å bli utsatt

Med et eskalerende koronautbrudd i Liverpool-troppen ble ligacupsemifinalen mot Arsenal torsdag kveld utsatt. FA-cupkampen mot Shrewsbury søndag kan lide samme skjebne.

Torsdagens semifinale i ligacupen ble utsatt på grunn av at Liverpool har fått flere nye smittetilfeller i sin tropp. Med unntak av assistentmanager Pepijn Lijnders vet vi ikke hvem disse personene er ennå. 

I en Tweet fra LFCHelp slås det fast at kampen mot Shrewsbury i utgangspunktet skal spilles som oppsatt, men det antydes at den situasjonen kan endre seg raskt.

Liverpools treningsanlegg vil være stengt i minst to døgn, altså hele onsdag og hele torsdag, men kan i teorien bli åpnet igjen på fredag, slik at Liverpool-troppen kan trene fredag og lørdag, foran søndagens FA-cupoppgjør mot League One-klubben. 

Alle som er blitt smittet denne uken vil definitivt være uaktuelle

Vi vet ikke hvor mange nye spillere det er som har avlagt positive koronatester mandag, tirsdag og onsdag morgen, men ut fra rapportene som er kommet så langt virker det å være et høyt antall.

Jürgen Klopp, Alisson Becker, Roberto Firmino og Joel Matip, som ble smittet i forrige uke, kan i teorien være friskmeldte og ute av koronakarantene innen kampstart på søndag. De må i så fall avlegge negativ koronatest før den tid. 

Thiago Alcantara, Harvey Elliott, Nat Phillips, Divock Origi og Takumi Minamino står alle på Liverpools skadeliste, men Pep Lijnders hintet tidligere i uken om at de to sistnevnte ikke var langt unna en retur. Dersom disse to er tilbake i tillegg til de tre som ble koronasmittet i forrige uke, vil Liverpool ha fem spillere tilbake som ikke ville ha vært tilgjengelige torsdag kveld.

Andy Robertson har sonet sin suspensjon på tre kamper, og vil også være tilbake om han ikke er blant de nye smittede.

Assistentmanager Pep Lijnders og alle nye smittede denne uken vil definitivt være uaktuelle til søndagens FA-cupkamp. De vil måtte sitte i isolasjon minimum frem til tirsdag.

Liverpool har ikke offenltiggjort hvor mange spillere som er blitt smittet denne uken, og hvem disse er. Dette antallet, og hvor mange av de som tidligere er blitt smittet eller skadet som vil være klare for innsats igjen, vil bli helt avgjørende for om det blir kamp på Anfield søndag ettermiddag.

Liverpool vil nok gjøre alt som står i deres makt for å få spilt kampen mot Shrewsbury, da det siste Klopp ønsker nå er enda en utsettelse. 

Semifinalene mot Arsenal har allerede fått nye datoer, etter at Liverpool måtte gi fra seg hjemmefordelen i returkampen, men ligakampen mot Leeds har fortsatt ikke fått noen ny dato.