Shrewsbury Town er forferdet over egne supportere

I en pressemelding på klubbens hjemmesider skriver Shrewsbury Town at de samarbeider med politiet for å prøve å identifisere de supporterne som sang nedsettende sanger om Hillsborough-tragedien i Liverpool søndag.

En video av et tjuetalls Shrewsbury-supportere som gikk rundt i Liverpool sentrum og sang nedsettende sanger om de som omkom på Hillsborough, spredte seg på sosiale medier søndag. Nå har Shrewsbury Town FC tatt kraftig avstand fra handlingene.

«Shrewsbury Town Football Club er forferdet over å se og høre rapporter på sosiale medier om de støtende sangene og oppførsel til et lite mindretall av våre “supportere” i går», skriver klubben i en offisiell uttalelse på sine hjemmesider.

«Disse menneskene representerer ikke klubben vår på noen måte, og vi er i kontakt med West Mercia Police for å forsøke å identifisere de ansvarlige, som igjen vil samarbeide med Merseyside Police.»

«Hvis noen supportere har informasjon som kan hjelpe oss med å identifisere de ansvarlige, kan de kontakte klubben konfidensielt og vi vil bruke informasjonen som en del av vår etterforsking sammen med politiet.»

Etter kampen gikk også klubbens reservekeeper Harry Burgoyne ut mot supporterne. «De burde skamme seg. Liverpool viste ikke annet enn respekt i dag. Sjokkerende, absolutt sjokkerende! Identifiser dem og utesteng dem for alltid!» skrev en opprørt Burgoyne på sin Twitter-konto. Også supportergruppen Salop Supporters viser sin avsky, og mener at man må ta et alvorsord med de skyldige. «Dersom dette er dine venner, be de reise rett til Telford» skriver de på Twitter. Telford er Shrewsburys erkerival.

I kommentarene under innleggene er det mange Shrewsbury-supportere som tar klar avstand fra sangen som ble sunget.