Uvaksinerte spillere kan bli satt i isolasjon i ti dager etter landskamper og europacupspill

Premier League vil sette inn nye tiltak for å få Premier League-spillerne vaksinert.

Premier League-sjef Richard Masters har fokus på uvaksinerte spillere, og på fredag i forrige uke var det møte mellom de 20 klubbene der dette skal ha vært tema.

I forkant av møtet fikk klubbene et brev, der Masters skrev at hverdagen kan bli tøffere for de spillerne som velger å ikke ta vaksinen. 

Et tiltak som nå kan bli innført, er at uvaksinerte Premier League-spillere vil måtte sitte 10 dager i isolasjon etter utenlandsreiser.

Gjelder alle reiser utenlands

Daily Mail melder at kulturminister Nadine Dorries vurderer tiltaket om å stramme inn ytterligere for de som takker nei til vaksinen. Med dagens regler, må alle uvaksinerte som returnerer til Storbritannia isolere seg i ti dager. Dette har ikke vært regler som gjelder idrettsutøvere på elitenivå, men det kan altså komme til å endre seg.

Dersom myndighetene endrer reglene for de «boblene» for idrettsutøvere, vil det bety at klubber må utelate uvaksinerte spillere fra kamper som spilles i utlandet. Englands landslagssjef Gareth Southgate kan heller ikke bruke dem i kamper utenfor England.

Dersom klubber eller landslag ønsker å bruke spillere som er uvaksinert, vil de måtte isolere seg i 10 dager og miste både trening og kamper, skriver tabloidavisen.

De siste tallene viser at 16 prosent av spillerne i Premier League og 25 prosent av spillerne i English Football League (EFL) så langt ikke har fått første dose.