Shrewsbury utestenger to supportere i åtte år etter støtende Hillsborough-sang

Supporterne sang nedsettende sanger om Hillsborough-tragedien.

En video av et tjuetalls Shrewsbury-supportere som gikk rundt i Liverpool sentrum og sang nedsettende sanger om de som omkom på Hillsborough, spredte seg på sosiale medier i etterkant av FA-cupkampen på Anfield for ni dager siden.

Shrewsbury gikk raskt ut og ga uttrykk for at de fordømte oppførselen til supporterne, samtidig som de i samarbeid med politiet ville etterforske saken videre. 

Tirsdag opplyser de på sine nettsider at etterforskningen har resultert i at to supportere nå er utestengt fra kamper de neste åtte årene.  

«Som klubb vil vi ikke tolerere noen form for oppførsel som bryter med våre etiske retningslinjer for supportere og som bringer vårt gode navn i vanry», skriver de.

Tok kraftig avstand

En Twitter-video som ble lagt ut etter kampen viste supportere på gata som sang «Fuck the 96»: 

Det fikk Shrewsbury til å reagere kraftig.

«Shrewsbury Town Football Club er forferdet over å se og høre rapporter på sosiale medier om de støtende sangene og oppførsel til et lite mindretall av våre “supportere” i går», skrev de. 

«Disse menneskene representerer ikke klubben vår på noen måte, og vi er i kontakt med West Mercia Police for å forsøke å identifisere de ansvarlige, som igjen vil samarbeide med Merseyside Police.»

«Hvis noen supportere har informasjon som kan hjelpe oss med å identifisere de ansvarlige, kan de kontakte klubben konfidensielt og vi vil bruke informasjonen som en del av vår etterforsking sammen med politiet.»