Slik stemte Liverpool-spillerne på FIFA-kåringen

Liverpool har tre landslagskapteiner som var med på å stemme frem de beste spillerne fra i fjor.

Etter at Ballon d'Or og FIFA skilte lag har det blitt to prestisjetunge utdelinger når det kommer til individuelle utmerkelser i fotballen. Før jul kunne Lionel Messi smykke seg med sin gullball nummer sju, men for andre år på rad måtte han se at Robert Lewandowski stakk av med FIFA Player of the Year.

Den beste spilleren kåres ut fra stemmegivning fra kapteiner, landslagstrenere og en journalist fra hvert medlemsland i FIFA. I tillegg er supporterne med på å stemme på sin favoritt på nett. 

Stemmegivningen viser at Lewandowski var klart mest populær blant sine kolleger og trenere, mens Messi var nærmere når det kommer til hva journalistene stemte på.

Mohamed Salah, som kom på tredjeplass på kåringen men merkelig nok ikke kom med på årets lag, fikk veldig god støtte av supporterne som hadde stemt. Aller flest stemmer fra supporterne var det Messi som fikk, men det var ikke nok til å komme forbi Lewandowski. 

Stemte på sin lagkamerat

Liverpool har tre landslagskapteiner som var med på å stemme. Virgil van Dijk for Nederland, Andy Robertson for Skottland og Salah for Egypt. I Afrikamesterskapet har vi sett at Sadio Mané er kaptein for Senegal og at Naby Keita er det samme for Guinea, men de har ikke vært med på stemmegivningen til FIFA. 

Oversikten viser at van Dijk og Robertson var lojale overfor sin lagkamerat. Begge ga Salah fem poeng i kåringen, som er maks. Van Dijk fulgte opp med tre poeng til Lewandowski og ett poeng til Chelsea-spiller N'Golo Kanté. Robertson ga også tre til Lewandowski, og fulgte opp med ett poeng til Messi. 

Salah kunne ikke stemme på seg selv. I stedet valgte han å gå for en spiller som hadde stor suksess med klubb og landslag i fjor, nemlig Jorginho. Han vant Champions League med Chelsea og EM med Italia, og fikk fem poeng i belønning av Salah. Han ga tre poeng til Messi og ett til Lewandowski. 

I Norge var det Martin Ødegaard, Ståle Solbakken og Morten Pederson som ga poeng i kraft av å være henholdsvis kaptein, landslagstrener og journalist. Erling Braut Haaland fikk poeng av alle de norske. Salah fikk ett poeng fra Norge. Det var fra Pedersen.