Sikret seg 80 prosent av Southampton for prisen av én Jack Grealish

Southampton får nye eiere, og Brentfords tidligere fotballdirektør er med på laget

De siste årene har Southampton vært eid av kinesiske Gao Jisheng. Han sikret seg 80 prosent av aksjene i klubben for 210 millioner pund i august 2017.

De siste 20 prosentene er eid av Katharina Liebherr, som har vært motvillig til å selge sine aksjer i klubben. Jisheng ønsket også å selge i fjor, men avtalen falt gjennom i siste liten.

Nå har Jisheng solgt sine 80 prosent til «Sport Republic». Det er en gruppe ledet av de to danskene Henrik Kraft og Rasmus Ankersen, og har støtte fra serbiske Dragan Solak. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

For kun 100 millioner pund?

Ankersen, som er involvert i oppkjøpet, ga seg nylig som fotballdirektør i Brentford. Han har også vært styreleder i Midtjylland.

– De siste to årene har vi sammen med aksjeholderne i klubben søkt etter den riktige partneren for å ta denne klubben videre. I dag har vi funnet den perfekte løsningen for klubben vår, står det i pressemeldingen fra Southampton

– Sport Republic er erfarne investorer, men også erfarne i verden med elite- og profesjonell idrett. Den kombinasjonen er vanskelig å finne, og vi er glade for å ha kommet til en enighet som sikrer vår kortsiktige og langsiktige fremtid.

Sky Sports rapporterer at avtalen for 80 prosent av aksjene skal være verdt en så beskjeden sum som 100 millioner pund. Det er det samme som Manchester City i sommer betalte for Jack Grealish...