Liverpools unge spillere skal få hjelp mot netthetsen

Spesialist på mental helse skal sørge for at spillerne ikke blir påvirket av nettrollene.

Daily Mail melder at Liverpool har hyret inn en spesialist på mental helse for å beskytte sine unge spillere fra eventuelle traumer de måtte få av netthets.

Anfield-klubben har knyttet til seg terapeuten Ishbel Straker for å holde samtaler under fire øyne med klubbens talenter, slik at de skal bli i stand til å håndtere rasehets, kjendisstatus og avhengighetsproblemer. 

Liverpool er den første Premier League-klubben som går til et slikt steg for å beskytte klubbens unge spillere i vannskorpa til førstelaget, og verne dem mot nettrollene.

Trent og Sadio ble utsatt for hets i fjor

Klubben gjør dette i kjølvannet av at spillere som Trent Alexander-Arnold og Sadio Mané ble utsatt for grov netthets i fjor. 

– Liverpool er veldig opptatt av den mentale helsen til sine spillere. I løpet av det siste året har flere førstelagsspillere blitt utsatt for stygg netthets. Klubben er opptatt av å sørge for at de unge spillerne som slår gjennom på førstelaget er forberedt på hva de kan ha i vente, siteres en talsmann for Anfield-klubben.

– Netthetsen av fotballspillere har aldri vært verre enn det siste året, og mange unge spillere er på sosiale medier. Den nye konsulenten gir de unge spillerne en mulighet til å snakke om hetsen de blir utsatt for, og vil gi dem råd om hvordan de skal håndtere hetsen.

Straker skal jobbe med spillerne på klubbens akademi og spillerne på U23-laget.