Tidligere Manchester United-spiller og tidligere Everton-spiller anbefalte Luis Diaz å gå til Liverpool

Luis Diaz spurte landslagskompiser om råd da han hadde valget mellom Tottenham og Liverpool.

De colombianske landslagsspillene Radamel Falcao og James Rodriguez oppfordret landsmannen Luis Diaz til å skrive under for Liverpool, da venstrevingen spurte de to spillerne med erfaring fra Premier League om råd. Det melder Mirror.

Tottenham var favoritter til å sikre seg Diaz tidligere denne måneden, men Liverpool kapret overgangen og kom til enighet med Porto om en overgangssum på 37,5 millioner pund for 25-åringen, samt 12,5 millioner pund i tilleggsklausuler. Totalpakken på 50 millioner pund er betydelig lavere enn spillerens utkjøpsklausul på 66,5 millioner pund, som Porto opprinnelig hadde holdt fast ved.

Liverpool hadde Diaz øverst på ønskelista som sommerkjøp, men Spurs sin interesse for spilleren gjorde at Anfield-klubben fremskyndet sine planer.

Colombianeren kommer til å signere en kontrakt som vil løpe frem til sommeren 2027, og vil få en ukelønn på rundt 90 000 pund.

Mirror melder altså at Diaz snakket både med tidligere Manchester United- og Chelsea-spiss Radamel Falcao og tidligere Everton-ving James Rodriguez før han valgte Liverpool som sin nye klubb. Begge skal ha oppfordret ham til å velge Liverpool foran Tottenham.

Porto eier bare 80 prosent av rettighetene til spilleren

Diaz startet karrieren hos Barranquilla FC i hjemlandet Colombia, før han gikk til Junior de Barranquilla i 2017. To år senere ble han Porto-spilller, etter at den portugisiske klubben betalte 6 millioner pund for 80 prosent av rettighetene til spilleren. Porto betalte også 1,48 millioner pund i andre kostnader forbundet med overgangen.

I november forsøkte Porto også å kjøpe de gjenstående 20 prosentene av rettighetene til spilleren, men hadde ikke nok penger til å fullføre den handelen.

Kilder på Anfield har bekreftet at de kun har forholdt seg til Porto, Diaz og hans rådgivere. Det er Porto som må betale Junior de Barranquilla for deres andel på 20 prosent i spilleren.

Porto fikk i desember en advarsel fra UEFA om at de vil bli kastet ut av europacupene i tre år dersom de ikke betaler 4,2 millioner pund i utestående transfergjeld innen utgangen av januar. Det førte til avgjørelsen om å selge Diaz i januarvinduet.