Trakk frem tidligere bragder for å minne om Liverpool-troppens styrke

Liverpool fikk ikke drømmeutgangspunktet etter den første kampen mot Arsenal, men har kommet over langt større hindre før.

På onsdagens pressekonferanse trakk Pep Lijnders frem spesielt to ting som gjør at det ikke er grunn til å deppe selv om Liverpool ikke klarte å få med seg en fordel fra den første kampen mot Arsenal. Der endte det 0-0 til tross for at store deler av kampen ble spilt elleve mot ti, og spørsmålet er nå om det er London-klubben som er favoritt til å ta seg til finalen i kveld - spesielt ettersom Liverpool mangler sine afrikanske stjerner. 

– En av de mest minneverdige kampene vi har spilt var uten et par av dem, sa Lijnders onsdag. 

Han siktet selvsagt til 4-0-seieren over Barcelona i 2019. Da var Mohamed Salah og Roberto Firmino blant dem som manglet. Nå er det Salah og Sadio Mané, i tillegg til midtbanespiller Naby Keita, som Lijnders var opptatt med å minne folk på onsdag. 

– De er vår frontlinje og gir oss så mye i kampene. Men vi har ikke bare ett våpen. Vi har så mange måter å angripe på, og det kan du se ut fra hvordan vi utvikler oss som lag blant annet gjennom vårt posisjonsspill, sa han.

Flere trusler

Lijnders sier at trenerteamet har vært opptatt av å prøve å bli enda mer uforutsigbare i angrep. Det kan se ut til å ha lyktes, for målene har rent inn for Liverpool denne sesongen. 

– Vi visste, spesielt etter forrige sesong, at vi måtte skape forskjellige våpen og skape mål fra overalt, den siste pasningen fra overalt, driblinger fra overalt og angrep fra overalt. Ikke bare basert på kontringer eller farten til de to guttene, sa Lijnders.

Liverpool må klare seg uten Divock Origi og Alex Oxlade-Chamberlain som alternativer i angrep i tillegg til stjernene som har tatt seg videre i Afrikamesterskapet, men det er flere giftige spillere igjen i klubben - blant dem, Kaide Gordon. 

– Kaide Gordon har mål i seg, og han kan skape sjanser både en mot en og i kombinasjonsspill ute på kanten, sa Lijnders.

Går inn med optimisme

Lijnders minnet på at det bare er pause i semifinalen som avgjøres i kveld. 

– Vi trenger optimisme i troppen fordi semifinalen avgjøres over to kamper. Nå er vi halvveis. Det er 0-0 og ingen bortemål, sa han.

Deretter minnet han om en annen av lagets største bragder, nemlig bortekampen mot Bayern München - også det i 2019. Liverpool vant 3-1 borte etter at den første kampen på Anfield endte 0-0. 

– Vi har bevist flere ganger hva vi er kapable til. Nå skal vi møte Arsenal og angripe både med og uten ball, sa assistentmanageren.