Ung offensiv midtbanespiller i søkelyset til Liverpool

Fabio Carvalhos kontrakt med Fulham løper ut til sommeren.

The Athletic melder at Liverpool holder øye med utviklingen til Fulhams unge offensive midtbanespiller Fabio Carvalho. En spiller som vil stå uten kontrakt til sommeren, og som huker av alle boksene til Liverpool i form av alder, profil og at han er hjemmeavlet, melder James Pearce på Twitter.

19-åringen har vært sentral i Fulhams meget gode start på 2022, hvor laget har scoret 19 mål på sine tre siste kaper.

Den offensive midtbanespilleren har selv gjort tre mål i Fulhams to store seire over Bristol City og Birmingham, og totalt står han nå bokført med sju mål på bare 16 ligakamper. Han har også to målgivende pasninger, og dermed en målinvolvering annenhver kamp.

Unge Carvalho har bare spilt 23 seniorkamper totalt.

– Fabio er et naturtalent, og det er det første store steget mot en stor karriere på toppnivå, uttalte Fulham-manager Marco Silva torsdag. 

– Fabio har også andre ting som er veldig viktige. Han kommer på trening hver dag, og jobber veldig hardt, med riktig innstilling, og han er ydmyk.

Født i Lisboa, men flyttet til England i ung alder

Carvalho ble født i Lisboa i Portugal, men flyttet sammen med sin familie til Storbritannia i ung alder. Han sluttet seg til Fulham fra det lokale laget Balham i 2014. Den gangen var også Chelsea, Arsenal og Manchester United interesserte i ham. 

På prøvespill i Fulham gjorde han to mål og serverte tre målgivende pasninger da hans lag kom tilbake fra 0-3 og slo Tottenham 5-3. 

Han gikk gradene ved Fulhams akademi, og fikk sin debut under Scott Parkers ledelse forrige sesong. Han scoret i sin første start i Premier League mot Southampton.

Under Silva er han nå blitt fast inventar i startoppstillingen. Forrige sesong gjorde han elleve mål og leverte fem assists på 13 starter i Premier League 2. 

Nå har Carvalho bare seks måneder igjen av sin Fulham-kontrakt. Midtbanespilleren takket nei til en ny kontrakt med Fulham i november, men London-klubben håper fortsatt at han vil signere en ny avtale. 

Klubber i Italia, Frankrike og Spania viser interesse for ham, inkludert Barcelona. I England er det også flere klubber som er interesserte, inkludert Liverpool. 

I fotsporene til Elliott?

Anfield-klubben har lenge speidet på Carvalho, og der i gården vet de at de kan sikre seg spilleren bare ved å betale en kompensasjonssum til sommeren. 

Noen Athletic-kilder hevder at Liverpool forsøker å få til en avtale med Fulham denne måneden, men dette er blitt benektet av kilder på Anfield. Fulham skal også være motvillige til å selge spilleren denne måneden, da han er viktig for laget. 

Totalt skal det være et dusin klubber som holder øye med unge Carvalhos situasjon. Så gjenstår det å se om han følger i Harvey Elliotts fotspor fra London-klubben.

Liverpool hentet Elliott som 16-åring, og Fulham måtte nøye seg med et kompensasjonsbeløp på 1,7 millioner pund, som kan stige til 4,3 millioner pund dersom han spiller over 100 kamper for Liverpool og får en seniorlandskamp for England. Fulham skal også ha rett på 20 prosent av fortjenesten til Liverpool ved et videresalg av Elliott.