Matip ble byttet ut fordi han ikke følte seg 100 prosent

Jürgen Klopp med siste nytt om tilstanden til Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain og Harvey Elliott.

Joel Matip ble byttet ut etter første omgang i semifinalen på Emirates, og ble erstattet av Ibrahima Konate i andre omgang. 

Under fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om midtstopperbyttet var taktisk eller på grunn av en skade.

– Nei, byttet av Joel var ikke et taktisk bytte. Gode Gud, hvor god Joel var. Men vi syntes det var noe som ikke var 100 prosent riktig, og du kan gjøre fem bytter. Vi hadde Ibou og Joe på benken, så vi byttet bare. Det handlet ikke om noe annet. 

Ox kan rekke Palace-kampen

Klopp avslørte at flere spillere fikk smeller på Emirates, og disse vil bli undersøkt foran kampen mot Crystal Palace på Selhurst Park søndag. Det vil også Alex Oxlade-Chamberlain bli, etter at han fikk en ankelskade mot Brentford sist helg.

– Vi håper og ber om at Ox vil være tilbake. Han var tilbake i løpetrening i går, men vi vet ikke eksakt hva det betyr med tanke på dagen i dag. Det hadde vært til hjelp om han kunne ha trent for fullt før kampen. Jeg vet ikke ennå, sa Klopp om tilstanden til Ox.

– Resten er såvidt jeg vet bare snakk om smeller. Ja, vi fikk flere skikkelige smeller. Wow, det andre gule til Partey etter taklingen på Fabinho. Det var en skikkelig smell. 

– Jeg har ikke hørt noe om andre skader, så det er positivt, men av og til blir du overrasket etter en pressekonferanse. Men jeg vet i alle fall ikke om noen andre skader nå.

Elliott vil være tilbake i spill tidlig i februar

Harvey Elliott var tilbake i full trening med laget tidligere denne uken, for første gang siden han fikk sin stygge ankelskade mot Leeds i september. Tenåringen med nummer 67 på ryggen vil trolig være tilbake i spill i begynnelsen av februar, ifølge Liverpool-manageren.

– Det er ganske enestående, uttalte Klopp om treningsøktene til Elliott.

– Jeg har et veldig fint kontor med god utsikt til banene, og når Harvey har drevet med rehabilitering de siste ukene, jeg har trolig sett fem slike økter, så ble jeg opprømt av å se på dem. Nå er han tilbake i full trening. Det er veldig kult.

– Han var ute lenge, så vi kan ikke, og vil ikke, forhaste oss. Men han ser ut som han kan spille med en gang igjen. Vi må tvinge oss selv til å si nei til det. Det er ikke fornuftig etter et så langt skadeopphold. Men jeg er ganske sikker på at han vil være klar for spill etter landslagspausen.