– Jeg var sikker på at jeg var onside

Det ble noen nervepirrende sekunder med VAR-sjekk av Diogo Jotas andre mål, som først ble annullert for offside, men målscoreren selv var sikker på utfallet.

Linjemannen hevet flagget og vinket for offside da Diogo Jota satte inn Liverpools andre mål i semifinalen mot Arsenal på Emirates. Det viste seg å være en feil avgjørelse av den sortkledde på linja. 

VAR sjekket situasjonen, trakk sine linjer, og konkluderte med at Jota hadde vært onside da den flotte pasningen til Trent Alexander-Arnold ble spilt. Det var et utfall helt i tråd med magefølelsen til målscoreren selv. 

– Jeg trodde jeg var onside, sier Jota til Liverpoolfc.com om situasjonen.

Alene med Arsenal-keeper Aaron Ramsdale gjorde portugiseren ingen feil, og lobbet ballen enkelt i mål.

– Jeg ble ganske overrasket over offsideflagget. Jeg hadde allerede startet feiringen da jeg hørte fløyta og så at linjemannen stod med flagget i været. Jeg tenkte at nei, jeg var ikke offside. Som spiss har du av og til følelsen for slike ting. Jeg var ganske sikker på at jeg var onside.

– I garderoben etter kampen sa jeg at det ødela litt av gleden over målet. Jeg var på vei for å feire 2-0 med fansen, og så måtte jeg avbryte feiringen. Men da jeg skjønte at jeg hadde vært onside, var ikke dette bare mitt andre mål i kampen, men også scoringen som avgjorde matchen, så det var et veldig viktig øyeblikk.

Traff ikke rent

Nå har Jota sjansen til å vinne sitt første trofé med Liverpool, når Jürgen Klopps mannskap møter Chelsea i ligacupfinalen på Wembley søndag 27. februar.

– Det føles godt å være i finalen. Vi visste vi burde ha gjort det bedre i den første semifinalen, så det var godt å få jobben gjort i den andre. Arsenal hadde ikke mange sjanser, og vi tok vare på våre. Stemningen var god, og det er flott å være klar for en Wembley-finale, sier Liverpools nummer 20.

– Arsenal startet godt i begge omgangene. Med fordel av hjemmebane i den siste kampen ønsket de også å nå finalen, og de ga alt i begynnelsen. De presset oss. Etter det fikk vi litt mer rom, da de ikke var like på hugget som i starten. Vi utnyttet det. Til syvende og sist gjorde vi en god kamp.

Jota fikk ikke helt rent treff da han satte inn Liverpools første mål i kampen, men ballen trillet likevel inn i nettet bak Ramsdale, da Arsenal-keeperen hadde vekten på feil fot. 

– Jeg ønsket å sette ballen i det hjørnet, men jeg fikk ikke kraft bak skuddet. Jeg bommet på en måte på ballen, men jeg ønsket å plassere den i det hjørnet der den gikk inn. Den gikk ikke helt inn i hjørnet, men keeper hadde vekten på feil bein, og det var nok til at ballen trillet inn. Heldigvis for meg og laget.

– Det blir utrolig å spille i en cupfinale på Wembley. Jeg spilte der i en semifinale med Wolves en gang, og vet hvor spesielt det er å spille der. Nå er det på tide med en skikkelig finale, og vi skal spille om et trofé, så når tiden kommer vil vi gi alt for å vinne finalen.

Fikk sin egen sang

Jota fikk sin egen sang av Liverpool-fansen etter bragden på Emirates.

Teksten går som følger:

«Oh, he wears the number 20,
He will take us to victory,
And when he’s running down the left wing,
He’ll cut inside and score for LFC.

“He’s a lad from Portugal,
Better than Figo don’t you know,
Oh, his name is Diogo!
»